Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinare: Recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool

  • Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, susţine că alcoolul nu are o legătură directă asupra eficacităţii vaccinului anti Covid.
  • Totuşi, medicul îi sfătuieşte pe cetăţeni să evite consumul de alcool deoarece duce la scăderea imunităţii.
11359 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinare: Recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinare: Recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool

Medicul Valeriu Gheorghiţă le recomandă cetăţenilor să nu consume alcool în preajma vaccinării. Alcoolul nu influenţează în mod direct efectul vaccinului, însă scade imunitatea celui care l-a consumat, a precizat Gheorghiţă.

„Categoric descurajam şi recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool. De aceea persoanele care au această obişnuinţă... trebuie să înţelegem că prin consum de lungă durată vom înregistra o scădere a răspunsului imun, deci este un motiv de imunodepresie, de diminuare a răspunsului imun post vaccinare. În condiţiile în care în ziua vaccinării sau după există o expunere la cantităţi variabile de alcool, nu există un impact direct asupra eficacităţii vaccinului sau asupra profilului de siguranţă, altul decât cel legat strict de consumul de alcool. Nu există date care să arate un profil de siguranţă nefavorabil, dar evident că nu recomandăm consumul de alcool în nici un context”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici