Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea cu a treia doză: „Varianta Delta cauzează infecţii şi în rândul celor vaccinaţi”

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a declarat marţi că administrarea dozei trei a vaccinului ar putea fi făcută din octombrie tuturor celor care doresc şi îndeplinesc o condiţie.

3496 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea cu a treia doză: „Varianta Delta cauzează infecţii şi în rândul celor vaccinaţi”

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea cu a treia doză: „Cei care vor dori, vor avea posibilitatea să o facă”

Medicul Valeriu Gheorghiţă a explicat de ce se discută despre a treia doză a vaccinului.

„Beneficiile nu expiră odată cu trecerea celor şase luni, certificatul digital are valabilitatea de un an, nici beneficiile vaccinării nu dispar după şase luni... Totuşi varianta Delta cauzează infecţii şi în rândul celor vaccinaţi”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Autorităţile române aşteaptă ca instituţiile europene să ia o decizie în ceea ce priveşte a treia doză de vaccin anti-COVID.

„Ne-am propus ca prima parte a lunii octombrie să fie momentul la care să putem demara administrarea celei de a treia doze cu condiţia să fie îndeplinite toate etapele premergătoare şi anume recomandarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi recomandarea Centrului European de Control al Bolilor”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că, probabil, a treia doză nu va fi făcută doar de medici şi persoanele vulnerabile, ci şi de cei care s-au vaccinat în urmă cu cel puţin şase luni.

„Cred că cei care vor dori să facă a treia doză, vor avea posibilitatea să facă acest lucru, dar condiţia va fi să avem cel puţin şase luni de la schema de vaccinare iniţială, de la ultima doză făcută cu ocazia vaccinării”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Decizia privind administrarea unei noi doze de vaccin va fi luată în perioada următoare.

CITEŞTE ŞI: Directorul OMS cere amânarea administrării celei de-a treia doze de vaccin

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici