Valeriu Gheorghiţă, mesaj pentru primari: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localităţile”

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), susţine că la toamnă pot să apară noi cazuri de localităţi în carantină din cauza pandemiei dacă populaţia nu se vaccinează în număr mare.

3551 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, mesaj pentru primari: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localităţile”

Valeriu Gheorghiţă, mesaj pentru primari: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localităţile”

Medicul Valeriu Gheorghiţă a vorbit despe posibilitatea apariţiei celui de-al patrulea val al pandemiei la toamnă. 

„Dacă nu avem o rată de acoperire vaccinală suficientă încât să se încetinească răspândirea infecţiei în cadrul populaţiei suntem la risc de un nou val 4. Nu este speculaţie, este, din păcate o realitate cu care ne vom confrunta. Dar ce ţine de noi este să diminuăm amplitudinea”, a explicat Valeriu Gheorghiţa în cadrul conferinţei de presă din această săptămână.

Medicul Gheorghiţă s-a adresat primarilor cărora le-a spus că riscă să aibă din nou localităţile introduse în carantină dacă localnicii nu se vaccinează în număr mare.

„Tocmai din acest motiv am propus reorganizarea activităţilor de vaccinare, în special în rural, să avem un calendar clar şi detaliat al activităţilor de vaccinare în fiecare localitate în parte, pe de o parte pentru că estimăm apariţia acestui val de îmbolnăviri. Şi nu vreau să ne trezim în toamnă cu localităţi care să spună faptul că la ei nu au ajuns vaccinuri (...) Altfel este posibil ca în toamnă să avem probleme în localităţi în care imunizarea colectivă a populaţiei este mult sub ce este relevant din punct de vedere epidemiologic. Este posibil să se ajungă la situaţii în care anumiţi reprezentanţi locali să se uite cum vor fi carantinate localităţile lor pentru că în perioada în care era momentul să se vaccineze nu s-au desfăşurat aceste activităţi”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Autorităţile şi-au propus ca în această vară echipele mobile de vaccinare să treacă prin toate localităţile din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici