Valeriu Gheorghiţă: Sunt convins că există o subraportare a reacţiilor adverse

Colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, s-a declarat convins, într-o intervenţie la Digi24, că există o subraportare a cazurilor de reacţii adverse după inocularea vaccinurilor pentru COVID-19 şi că numărul real nu este cunoscut.

304 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: Sunt convins că există o subraportare a reacţiilor adverse

Valeriu Gheorghiţă: Sunt convins că există o subraportare a reacţiilor adverse

Valeriu Gheorghiţă a încurajat oamenii să raporteze reacţiile adverse pe care le-au înregistrat. „Perioada de raportare este de 28 de zile de la data administrării dozei”, a precizat Gheorghiţă.

Raportările pot fi făcute online, dar şi pe hârtie.

Din decembrie 2020, când a fost dat startul campaniei de vaccinare, au fost raportate, conform CNCAV, 8.270 de reacţii adverse, 4.306 după vaccinul Pfizer, 551 după Moderna şi 3.413 după AstraZeneca. CNCAV precizează că 93 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate în România 1.658.269 persoane, din care 890.347 au primit o doză, iar 767.922, ambele doze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici