Varianta Delta în România. Călătoriile sporesc riscul creşterii infectărilor. Arafat, despre soluţia pentru evitarea unui val patru grav

  • Raed Arafat a declarat joi că în România situaţia în ceea ce priveşte infectarea cu varianta Delta este „controlată”.
  • Prin mobilitate, prin ieşirile din ţară, este posibil să se înregistreze o creştere în perioada următoare, a precizat, însă, şeful DSU.
  • Arafat: „Vaccinarea este soluţia pentru evitarea unui val patru grav”.
4074 afișări
Imaginea articolului Varianta Delta în România. Călătoriile sporesc riscul creşterii infectărilor. Arafat, despre soluţia pentru evitarea unui val patru grav

Arafat: Vaccinarea, soluţia pentru evitarea unui val patru grav

„Preponderenţa variantei Delta este în creştere în aproape toată Europa şi vedem că în unele zone impactul este mai mare deja. La noi, din fericire, încă suntem într-o situaţie controlată şi într-o situaţie foarte bună la acest moment. Dar bineînţeles, prin mobilitate şi prin ieşirea din ţară şi mersul în alte ţări unde varianta Delta este prezentă, este posibil să fie în următoarea perioadă din ce în ce mai mare creştere pe linia variantei Delta”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a spus că situaţia epidemiologică din ţară va fi analizată la 1 august, când ar putea fi luate noi măsuri de relaxare.

El a precizat că vaccinarea este singura soluţie evitarea unui val patru grav.

„Vaccinarea rămene singura soluţie cel puţin pentru a evita un impact grav al infectării. Şi acest lucru se vede în alte ţări, unde chiar dacă a crescut numărul cazurilor semnificativ, totuşi impactul pe secţiile de Terapie Intensivă nu este la fel ca înaintea vaccinării. Cei vaccinaţi care fac variante noi sunt mult mai puţini decât cei care nu sunt vaccinaţi, arată datele pe care le-am văzut recent în Marea Britanie. Vaccinarea este soluţia pentru evitarea unui val patru grav”, a mai declarat şeful DSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici