Vela, întrebat dacă s-ar putea bloca zborurile din Italia: Nu e corect, nici moral, nici patriotic

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, că nu este de acord cu blocarea zborurilor din Italia spre România, fiind de părere că a nu-i lăsa pe români să se întoarcă în ţară nu e „nici moral, nici patriotic”.

1797 afișări
Imaginea articolului Vela, întrebat dacă s-ar putea bloca zborurile din Italia: Nu e corect, nici moral, nici patriotic

Vela, întrebat dacă s-ar putea bloca zborurile din Italia: Nu e corect, nici moral, nici patriotic

Marcel Vela a declarat, joi, că susţine verificarea pertinentă a celor care vin din Italia, însă nu este de acord ca românii din Diaspora să nu se poată întoarce acasă.

„Cei care sunt din zona de focar nu au voie să plece din Italia. Deci nu putem presupune că a venit din zona de focar. Nu aş dori să acuzăm oamenii care vin din Italia că sunt din focar pentru că nu au voie să plece de acolo. Dacă vin din Italia compatrioţi de-ai noştri, români din Diaspora, nu poţi, ca stat, să închizi graniţa, să spui că nu are voie. Nu este corect nici moral şi nici patriotic. Eu nu sunt adeptul închiderii zborurilor cu Italia. Susţin să facem verificări pertinente, ştiinţifice, cu celeritate, astfel încât cei care au suspiciuni de a fi bolanvi, care au intrat în contact cu oameni bolnavi, să poată fi trataţi, triaţi şi să poată fi incluşi în anumite metode, proceduri de tratament”, a spus Marcel Vela.

Întrebat dacă există variante în care să nu se mai permită zboruri dinspre Italia, ministrul de Interne a spus că se face, în prezent, o evaluare la nivel european privind metoda de reacţie, în contextul coronavirusului.

„Facem o evaluare la nivel european chiar acum. Chiar acum o facem pentru că sunt mai multe metode de reacţie în diferite state. De exemplu în Danemarca sunt câţiva bolnavi depistaţi şi s-au luat măsuri, au închis zborurile cu nordul Italiei (...). În Franţa se închid şcoli sau anumite activităţi. Dorim să avem o comunicare şi cu tot ceea ce înseamnă gestionarea la nivel european, la Bruxelles, a situaţiilor de urgenţă, astfel încât să se facă un protocol unitar de reacţie. Noi în Comitetul de Situaţii de Urgenţă am stabilit nişte etape de intervenţie, până la 20 de bolnavi cum acţionăm, până la 100 de bolnavi cum acţionăm, până la 2.000, peste 2.000 de bolnavi. Avem strategii şi planuri de acţiune şi vreau să asigură cetăţenii pentru fiecare etapă de analiză şi intervenţie. Important este să nu intrăm în panică, să ştiţi că panica e mai periculoasă decât coronavirusul. Important este să respectăm măsurile, sugestiile, sfaturile, instrucţiunile pe care le vedeţi la televizor sau le ascultaţi la radio sau le citiţi pe site-urile de ştiri şi mulţumesc presei că le publicaţi mereu astfel încât cetăţenii să îşi ia măsurile de protecţie”, a mai spus Marcel Vela.

Marcel Vela propus ministru al Afacerilor Interne a fost avizat favorabil în comisiile parlamentare. Au fost 17 voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici