Veste mare transmisă de Yascha Mounk, politolog american expert în ascensiunea populismului: 2022 va aduce sfârşitul pandemiei

„Suntem pe cale să trăim sfârşitul pandemiei ca pe un fenomen social”, scrie politologul Yascha Mounk, autoar al bestsellerului „People vs Democracy”, în revista The Atlantic.

19833 afișări
Imaginea articolului Veste mare transmisă de Yascha Mounk, politolog american expert în ascensiunea populismului: 2022 va aduce sfârşitul pandemiei

Veste mare transmisă de Yascha Mounk, politolog american expert în ascensiunea populismului: 2022 va aduce sfârşitul pandemiei

Yascha Mounk este sigur: „Cu noua variantă Omicron (şi după vaccinuri) suntem dispuşi să ne asumăm riscuri pentru a reveni la normal”, crede americanul în vârstă de 39 de ani.

Într-un articol intitulat „Omicron marchează începutul sfârşitului”, Mounk observă că ceva s-a schimbat fundamental în abordarea noastră faţă de virus. Se încheie pandemie în 2022?

„Există două moduri în care s-ar putea încheia în 2022. Prima este biologică: descoperirea că Omicron nu îmbolnăveşte grav marea majoritate a oamenilor şi faptul că expunerea la această variantă, atunci când persoana este vaccinată, protejează împotriva tulpinilor viitoare.

Mai multe riscuri decât în 2019

Astfel, ameninţarea obiectivă a Covid încetează să fie semnificativă. Dar aceasta este o presupunere. Nu ştim dacă acesta va fi cazul, chiar dacă este o speranţă şi un scenariu plauzibil. Al doilea mod în care s-ar putea încheia pandemia este social, aşa cum susţin în articol: ne-am obişnuit cu faptul că viaţa noastră va implica mai multe riscuri în 2022 decât în ​​2019, dar colectiv şi individual alegem să trăim mai mult, normal merită să-ţi asumi aceste riscuri”.

„Chiar dacă Omicron ar fi mai periculos decât sperăm şi chiar dacă viitoarele variante ar fi mai serioase, vom alege să revenim la o nouă normalitate, şi nu la izolare. Nu vom înceta să ne vedem prietenii, să ieşim la cină… În acest sens, cred că 2022 va aduce probabil sfârşitul pandemiei.

Putem spera acum să revenim la o nouă normalitate care este la fel de sigură ca acum câţiva ani sau ne putem teme de o nouă normalitate, în care riscurile asociate cu viaţa noastră continuă să fie mari”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici