Veşti bune: spitalul V. Babeş Timişoara a crescut capacitatea de internare a pacienţilor bolnavi COVID-19

  • Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara a crescut, prin reorganizarea Secţiilor de Pneumologie, capacitatea de internare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus cu 45 de paturi.
  • În Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie erau internaţi miercuri 142 de pacienţi, dintre care 13 în Terapie Intensivă
  • În urmă cu o săptămână, Clinica de Recuperare Cardiovasculară a devenit secţie externă a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara.
1238 afișări
Imaginea articolului Veşti bune: spitalul V. Babeş Timişoara a crescut capacitatea de internare a pacienţilor bolnavi COVID-19

Spitalul V. Babeş Timişoara a crescut capacitatea de internare a pacienţilor bolnavi COVID-19

„Începând de astăzi (miercuri - n.r.), prin reorganizarea Secţiilor de Pneumologie 1 şi 2 din unitatea sanitară, au fost trecute în zona roşie COVID 19 mai multe saloane, care numără în total 45 de paturi. Astfel, pentru pacienţîi infectaţi cu SARS CoV 2 sunt alocate 181 paturi”, anunţă Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara.

În Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie erau internaţi miercuri 142 de pacienţi, dintre care 13 în Terapie Intensivă.

„Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infecţie cu SARS CoV 2, am fost nevoiţi să refacem circuitele în întreg spitalul. Am reorganizat zona roşie şi am crescut capacitatea de internare. Mai bine de jumătate dintre paturile destinate pacienţilor COVD 19 sunt dotate cu instalaţii de oxigen. Aici îi vom interna pe pacienţii cu forme medii sau severe de infecţie cu noul coronavirus. Din păcate, însă, dacă nu se vor respecta regulile de distanţare fizică, iar oamenii nu vor purta mască de protecţie, în câteva zile, paturile vor fi ocupate. Avem, în continuare, mai multe saloane din Secţia de Pneumologie pentru pacienţii non-covid. De asemenea, vreau să fac un apel către pacienţii cu BPOC - Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică - şi către cei care suferă de neoplasm pulmonar să se adreseze spitalului nostru. Este nevoie ca aceştia să fie în continuare diagnosticaţi şi să le fie urmărită evoluţia bolii”, spune asist. univ. dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara.

În urmă cu o săptămână, Clinica de Recuperare Cardiovasculară a devenit secţie externă a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara. În această unitate sanitară sunt 48 de paturi, dintre care 12 sunt prevăzute cu oxigen. În clinică sunt internaţi astăzi 35 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID 19. Coordonatorul secţiei externe este doctorul Ovidiu Roşca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici