VIDEO. Preşedinte surprins în excursie, la grătar, în timp ce ţara sa trece de 10.000 de victime COVID-19

  • Coronavirusul nu-l sperie pe Jair Bolsonaro care a fost surprins pe ski jet în drum spre un grătar plutitor
  • Brazilia depăşeşte 10.000 de decese provocate de coronavirus
  • Preşedintele brazilian a respins frica de coronavirus şi o cataloghează drept nevroză
994 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Preşedinte surprins în excursie, la grătar, în timp ce ţara sa trece de 10.000 de victime COVID-19

VIDEO. Preşedinte surprins la un „grătar plutitor”, în timp ce ţara sa trece de 10.000 de victime COVID-19

Preşedintele excentric al Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost surprins duminică pe skijet în timp ce se îndrepta pe apă către un grătar plutitor. Decesul a peste 10.000 de brazilieni din cauza noului coronavirus nu l-a mişcat pe preşedintele ce pare a fi surd la pericolul iminent care bântuie ţara sud-americană.

Preşedintele brazilian a încălcat recomandările Ministerului Sănătăţii şi a plecat într-o excursie cu skijetul pe lacul Paranoá, unde s-a relaxat la un grătar. Ziarele au titrat pe prima pagină despre „grătarul morţii” iniţiat de Bolsonaro, după ce acesta s-a lăudat recent că va lua măsuri. Excursia a stârnit furie şi repulsie în rândul populaţiei.

Pentru atitudinea dizgraţioasă a fost condamnat intern şi internaţional, dar politicianul de dreapta continuă să respingă scenariul morţilor provocate de coronavirus.

Bolsonaro şi-a folosit contul de Twitter pentru a dezminţi acuzaţiile jurnaliştilor pe care le consideră false în legătură cu modul în care şi-a planificat weekendul. El este urmărit pe Twitter de 5 milioane de conturi.

Criticii din Brazilia l-au comparat pe Bolsonaro cu alţi lideri care au înţeles greşit răspunsul la pandemie: autoritarul Daniel Ortega din Nicaragua, Alexander Lukashenko din Belarus şi Gurbanguly Berdimuhamedow din Turkmenistan, relatează The Guardian.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici