VIDEO Turcan, prezentă la Constanţa la inaugurarea unui centru mobil într-un autobuz supraetajat. „România, singura ţară cu vaccinuri la liber”

  • Raluca Turcan a fost prezentă la inaugurarea unui centru mobil într-un autobuz etajat, în Portul Tomis.
  • Turcan a caracterizat procesul de vaccinare în autobuzul supraetajat ca fiind inedit, atrăgător, mobilizator şi eficient.
  • „România este singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber”, a spus ministrul Muncii.
275 afișări
Imaginea articolului VIDEO Turcan, prezentă la Constanţa la inaugurarea unui centru mobil într-un autobuz supraetajat. „România, singura ţară cu vaccinuri la liber”

VIDEO Turcan, prezentă la Constanţa la inaugurarea unui centru mobil într-un autobuz etajat. „România, singura ţară cu vaccinuri la liber”

România este singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

De asemenea, acesta a precizat că dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în materie de vaccinare, trebuie să existe cât mai multe centre mobile, instituţiile să colaboreze între ele, iar procesul să meargă în mediul rural.

„Dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în materie de vaccinare trebuie să existe cât mai multe astfel de centre mobile, instituţiile să colaboreze între ele, e important să meargă procesul vaccinării în mediul rural, să ne apropiem de persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea, întotdeauna, să se deplaseze pentru vaccinare, şi în felul acesta să putem, ca ţară, undeva în luna august să ne apropiem de un procent de 50% populaţie imunizată. Suntem singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber iar lucrul acesta se desfăşoară fără niciun fel de problemă. De asemenea, suntem, ca ţară, în top european în privinţa posibilităţilor de vaccinare în funcţie de cei care aleg să se vaccineze(...) În mai puţin de 5 luni de la apariţia vaccinului România a avut o rată a vaccinării bună şi exemplară la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a afirmat că procesul de vaccinare într-un autobuz supraetajat, la Constanţa, este inedit, atrăgător, mobilizator şi eficient.

„Am ales să vin astăzi la inaugurarea acestui centru mobil de vaccinare din Constanţa întrucât e important momentul din mai multe puncte de vedere: să dăm un semnal că procesul de vaccinare trebuie să continue şi să fie din ce în ce mai intens în primul rând cu persoanele vaccinate cu prima doză. În acelaşi timp, se apropie sezonul estival şi în Constanţa lucrul acesta poate să ajute nu doar judeţul ci şi întregul litoral. Să se desfăşoare acest sezon estival fără griji, fără probleme şi oamenii să simtă că revin la normalitate. Singura soluţie pentru a reveni la normalitate este vaccinarea”, a mai afirmat Turcan.

Aceastalâ a mai afirmat că judeţul Constanţa se află în topul naţional în privinţa ratei de vaccinare, cât şi în ceea ce priveşte colaborarea între instituţii responsabile pentru procesul vaccinării.

„Suntem, ca ţară, în top european în privinţa posibilităţilor de vaccinare în funcţie de cei care aleg să se vaccineze. Aici avem de exemplu 34 de fluxuri de vaccinare în centrul celălalt cu toate cele 4 tipuri de vaccin. Le mulţumesc celor responsabili din Constanţa că s-au implicat aşa şi oamenii trebuie să privească cu încredere spre acest proces de vaccinare, care reprezintă singurul mijloc să revenim la normalitate”, a spus aceasta.

Ministrul Muncii a mai afirmat că „soluţia ca şi în zonele rurale să se accelereze vaccinarea sunt caravanele mobile”, precizând că există „mici sincope la personalul care să se deplaseze în aceste caravane”.

Raluca Turcan a fost prezentă la inaugurarea unui centru mobil de vaccinare într-un autobuz supraetajat în Portul Tomis.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici