Virusologul şef din China avertizează: "O nouă pandemie de coronavirus e posibilă primăvara viitoare"

Zhong Nanshan, consilierul principal al guvernului chinez pe subiectul epidemiei de coronavirus, anunţă că virusul va fi stăpânit până la finalul lunii aprilie. Toate ţările care se confruntă cu epidemia de coronavirus să-i facă pe oameni să stea acasă, mai spune el.

18813 afișări
Imaginea articolului Virusologul şef din China avertizează: "O nouă pandemie de coronavirus e posibilă primăvara viitoare"

Virusologul şef din China avertizează: "O nouă pandemie de coronavirus e posibilă primăvara viitoare"

Cercetătorul Zhong Nanshan, şeful echipei de experţi care administrează epidemia de coronavirus din China, avertizează că o nouă epidemie se poate repeta anul viitor în aceeaşi perioadă.

"Pentru că fiecare ţară a luat măsuri agresive şi eficiente, cred că panedemia poate fi ţinută sub control. Estimez că asta se va întâmpla până la finalul lunii aprilie. După această dată, nimeni nu poate spune cu siguranţă că nu va mai fi o epidemie, poate primăvara viitoare, sau dacă va dispărea odată cu vremea caldă, deşi activitatea virusului se va diminua la temperaturi ridicate", a spus Zhong, potrivit South China Morning Post.

Cercetătorii chinezi ţin sub observaţie mii de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus în speranţa că vor învăţa cât mai multe despre el şi vor reuşi să găsească un antidot până la urmă. În baza acestor studii, Zhong spune că cei afectaţi de coronavirus nu vor avea daune permanente la plămâni şi respiraţie, ci se vor recupera în 6-12 luni, la fel ca în cazul celor afectaţi de virusul SARS.
 


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Vulpe filmată după ce fură o găină şi trece strada, în Baia Mare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici