"100, 1.000, 1.000.000 de poveşti" pentru copii, la Bucureşti

Opt spectacole de teatru din străinătate şi alte 12 din România, inclusiv unele pentru copii foarte mici, de până în 3 ani, se vor juca anul acesta la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", ce va avea loc între 6 şi 13 octombrie la Bucureşti.

2 afișări
Imaginea articolului "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti" pentru copii, la Bucureşti

"100, 1.000, 1.000.000 de poveşti" pentru copii, la Bucureşti

Festivalul, ajuns la a treia ediţie, va cuprinde şi spectacole-lectură cu texte dramatice româneşti, workshop-uri, spectacole interactive în faţa Teatrului Ion Creangă din Piaţa Amzei şi un colocviu despre dramaturgia pentru copii.

Spectacolele din programul principal al festivalului sunt grupate pe două secţiuni: 0-3 ani şi 4-12 ani.

Prima secţiune cuprinde spectacole susţinute de compania La Baracca din Italia ("Culorile apei"), La Guimbarde din Belgia ("În grădină"), Theater Bautzen din Germania ("Doamna Soare şi Domnul Lună pregătesc vremea"), Companie Balabik din Franţa ("Loupiotes") şi Teatrul Ion Creangă ("Cucu-bau cu Ham şi Miau").

Cea de-a doua secţiune include, în principal, spectacole româneşti – şapte ale Teatrului Ion Creangă şi câte unul de la Teatrul Ciufulici din Ploieşti, Teatrul Arcadia din Oradea, Figura Studio din Gheorghieni şi Teatrul Luceafărul din Iaşi. La acestea se adaugă câteva spectacole străine: "Kashtanka" – TJUZ din Ekaterinburg, "Kolok, vecinii teribili" – Fondazione Teatro Ragazzi e Giovani din Torino şi "Gamoonjang" – BST Company din Seul.

Juriul este format din criticul de teatru Alice Georgescu şi trei directori de festival Etoundi Zeyang, Graziano Melano şi Patricia Forde. Aceştia vor acorda următoarele premii: pentru cel mai bun spectacol, pentru regie, pentru interpretare, pentru dimensiune interculturală, şi premiul "Superbebe" pentru teatru 0-3 ani.

O altă secţiune din cadrul festivalului, spectacolele-lectură, va prezenta texte româneşti pentru copii, selecţionate în urma unui concurs de dramaturgie organizat anul acesta de Teatrul Ion Creangă. În cadrul festivalului vor fi prezentate cinci spectacole-lectură: "Când jucăriile spun pa!" de Sânziana Popescu, regia Atila Vizauer (câştigătoarea concursului de dramaturgie „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”), "O poveste cu Bulbuc care intră în bucluc" de Victoria Pătraşcu, regia Anca Puşcaş, "Prinţul de rouă" de Monica Ergas, regia Constantin Dicu, "Povestea lui Făt Urât şi a fâşiilor de cer" de Monica Patriciu, regia Silvia Ionescu şi "Papuci Aurii, hoaţa poveştilor" de Adriana Popescu, regia Mihai Manolescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici