16 septembrie 1620: Pelerinii pleacă cu vasul Mayflower să se stabilească în Lumea Nouă

4436 afișări
Imaginea articolului 16 septembrie 1620: Pelerinii pleacă cu vasul  Mayflower să se stabilească în Lumea Nouă

Architect of the Capitol

Pelerinii au fost un grup de dizidenţi religioşi care au părăsit Anglia în 1620, în căutarea libertăţii de cult în Lumea Nouă.

Ei au pornit pe 16 septembrie 1620, din Plymouth, Anglia, în Mayflower, o navă mică şi incomodă. Ei au avut ca destinaţie iniţială colonia Virginia, dar au ajuns pe coasta Massachusetts, unde au fondat oraşul Plymouth.

Pelerinii au fost printre primii colonişti englezi din America de Nord şi au jucat un rol important în istoria şi cultura Statelor Unite. Ei au încheiat un pact cu indienii nativi şi au sărbătorit prima Ziua Recunoştinţei în 1621.

Pelerinii sunt consideraţi ca fiind fondatorii mişcării Congregaţionale, o ramură a Protestantismului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici