"4,3,2", în cinematografele din Marea Britanie, din 4 ianuarie

Filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, va rula în cinematografele din Marea Britanie, începând cu data de 4 ianuarie 2008, informează Institutul Cultural Român (ICR) Londra.

1 afișare
Imaginea articolului "4,3,2", în cinematografele din Marea Britanie, din 4 ianuarie

"4,3,2", în cinematografele din Marea Britanie, din 4 ianuarie

Lansarea în Marea Britanie a filmului "4,3,2", câştigător al Palme d'Or la Cannes, va avea loc pe 4 ianuarie, la Londra, simultan în sălile Curzon Mayfair şi Renoir Cinema. Din 11 ianuarie filmul va fi distribuit în toată ţara.

La proiecţia din 11 ianuarie, în sala Curzon Mayfair, londonezii se vor întâlni cu actriţa Anamaria Marinca, una dintre vedetele filmului, care va răspunde la întrebările publicului.

Filmul lui Mungiu a mai fost proiectat la Londra, în octombrie, în cadrul celei de-a 51-a ediţii a Festivalului de Film The Times BFI.

Lungmetrajul "4,3,2" a primit, recent, premiul pentru  cel mai bun film din partea Asociaţiei Criticilor din Los Angeles, distincţie care se alătură premiului Palme d'Or primit la Cannes şi celor acordate de Academia Europeană de Film, Marelui Premiu FIPRESCI pentru cel mai bun film al anului, premiului pentru cel mai bun film primit la Festivalul de la Stockholm, etc.

De asemenea, "4,3,2" a fost  recompensat, în octombrie, cu Hollywood World Award, premiu care anticipează cu mare precizie filmele străine care vor ajunge să ia Oscarul decernat de Academia Americană, la sfârşitul lunii februarie a anului următor. De altfel, "4,3,2" reprezintă propunerea României pentru această ediţie a  Oscarului, la categoria dedicată filmelor străine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici