5 cărţi recente de ficţiune şi fantasy

Cărţile de ficţiune şi cele fantasy sunt o modalitate ideală de relaxare şi evadare din cotidian, ele permit imaginaţiei să înflorească, ne solicită capacitatea intelectuală şi deseori ne fac să trăim o gamă largă de emoţii pe parcursul a numai câteva capitole.

896 afișări
Imaginea articolului 5 cărţi recente de ficţiune şi fantasy

5 cărţi recente de ficţiune şi fantasy

Iată câteva cărţi recent apărute pe piaţă din care să alegi pentru relaxare în timpul tău liber:

REGATUL FLĂCĂRILOR ARGINTII, de Sarah J. Maas

Seria Regatul spinilor şi al trandafirilor de Sarah J. Maas este captivantă, plină de mister si suspans. Cei care au citit primele 3 cărţi au aşteptat cu nerăbdare şi această ultimă carte a seriei. Al patrulea volum o aduce în prim-plan pe Nesta Archeron. Mândră, iute la mânie şi neiertătoare, ea nu reuşeşte să se împace cu trecutul. Din clipa în care a fost forţată să intre în Cazan şi să devină Mare Spiriduş, s-a zbătut să îşi găsească locul în lumea stranie în care este nevoită să trăiască.

Preţ estimativ: 66,00 lei / Număr de pagini: 760
Categorie: FICŢIUNE / Domeniu de editare: FANTASY

„Captivantă, atrăgătoare şi nesfârşit de sexy, reclasificând sofisticat seria ca ficţiune pentru adulţi.“ Booktopia

„O poveste de dragoste delicioasă între rivali şi iubiţi, care aproape că mi-a rămas pe degete. Extrem de emoţionantă, extrem de sexy şi absolut de necontestat.“ Sarah MacLean

Despre autor:
SARAH J. MAAS (n. 1986) e autoarea cărţilor de mare success din seriile pentru tineri Tronul de cleştar şi Regatul spinilor şi al trandafirilor. Cărţile ei au fost traduse în peste treizeci şi şase de limbi. Născută în New York, Sarah trăieşte acum în apropierea oraşului Philadelphia împreună cu soţul ei, fiul lor şi câinele familiei.

CĂLĂTOR PE O MARE DE STELE, de Cristopher Paolini

Creatorul succesului internaţional Eragon revine cu un roman science-fiction fascinant, amplu şi poetic. Călători pe o mare de stele este o aventură de proporţii intergalactice despre conflicte neaşteptate şi descoperiri epocale, dar şi despre puterea speciei umane de a depăşi orice obstacol.

În timpul unei misiuni de rutină, xenobiologul Kira Navárez descoperă o relicvă extraterestră care o va purta într-o serie de aventuri dincolo de spaţiul cunoscut. Kira a visat să găsească viaţă extraterestră, însă a trezit la viaţă... un coşmar. Când întreaga specie umană este ameninţată cu distrugerea, Kira este poate ultima speranţă de mântuire.

Preţ: 85,00 lei / Număr de pagini: 1056
Categorie: FICŢIUNE / Domeniu de editare: SF, FANTASY

„Fanii de toate vârstele vor fi curioşi şi vor explora cu uimire acest roman.“ The Wall Street Journal

„O carte care uimeşte, oferind plăceri din alte lumi şi coşmaruri nebănuite.“ Newsweek

„Cea mai bună carte scrisă de Paolini până în prezent, creată cu multă măiestrie, imaginaţie şi inteligenţă. Este accesibilă şi palpitantă, iar la final cititorii îşi vor dori mai mult!“ Starburst Magazine

Despre autor:
CHRISTOPHER PAOLINI (n. 1983) a publicat primul său roman, Eragon, în anul 2003, la numai 19 ani. Seria lui de romane fantasy, Moştenirea, s-a vândut în peste 40 de milioane de exemplare în toată lumea, Paolini intrând în Cartea Recordurilor drept cel mai tânăr autor de bestseller. Călători pe o mare de stele este primul său roman adresat cititorilor adulţi. Paolini a locuit mai toată viaţa în Paradise Valley, Montana.

OCHIUL LUMII, de Robert Jordan

Seria Roata timpului a fost una dintre cele mai aşteptate ecranizări ale anului. Pe 19 noiembrie 2021, a avut loc loc lansarea serialului tv pe Amazon Prime Video, intrând imediat în topul celor mai vizionate seriale. De asemenea, volumul care stă la baza ecranizării a reintrat în topul celor mai cumpărate cărţi după o pauză de 30 de ani! 

Preţ estimativ: 70,00 lei / Număr de pagini: 976
Categorie: FICŢIUNE / Domeniu de editare: FANTASY

Despre autor:
Sub pseudonimul ROBERT JORDAN, James Oliver Rigney jr a fost un autor american al fanteziei epice. S-a născut la Charleston, Carolina de Sud, la 17 octombrie 1948 şi a murit la 16 septembrie 2007. Jordan a devenit un fenomen internaţional cu seria sa de fantezie, Roata timpului, ce cuprinde 14 volume. Pentru succesele sale de publicare acumulate şi pentru viaţa sa în slujba artei, i s-a acordat un doctorat onorific de literatură Citadel în 1999.

LORE, de Alexandra Bracken

O poveste despre putere, destin, iubire şi iertare care a cucerit tinerii din toată lumea şi a fost deja inclusă în Topul Amazon al celor mai bune 20 de cărţi Young Adult ale anului.

Porneşte într-o aventură mortală alături de Lore Perseous, ultima urmaşă muritoare a lui Perseu, şi singura care poate salva umanitatea de un nou zeu înfricoşător!

O dată la fiecare 7 ani, începe Agon. Drept pedeapsă pentru o rebeliune trecută, nouă zei din panteonul Greciei Antice sunt forţaţi de Zeus să cutreiere Pâmântul timp de 7 zile ca muritori, vânaţi de urmaşii unor familii străvechi, toţi nerăbdători să-i ucidă, să le ia puterile şi să devină nemuritori.

Cu mult timp în urmă, Lore Persous a fugit din această lume brutală după ce familia ei a fost ucisă cu cruzime de o familie de vânători rivală, întorcând astfel spatele gloriei eterne promise de vânătoare. De mulţi ani, Lore încearcă să nu cedeze în faţa dorinţei de a se răzbuna pe bărbatul, acum devenit zeu, pe care îl consideră responsabil pentru moartea familiei ei.

Totuşi, când următoarea vânătoare începe în New York, doi participanţi îi cer ajutorul: Castor, un prieten din copilărie pe care îl credea mort de multă vreme şi Atena, una dintre ultimii zei originali.

Zeiţa îi propune o alianţă împotriva duşmanului lor comun şi o metodă prin care poate ieşi definitiv din Agon. Dar decizia lui Lore de a-şi lega destinul de soarta Atenei şi de a reîncepe vânătoarea va avea un preţ mortal – şi nu se ştie dacă va fi suficient pentru a opri ascensiunea unui nou zeu a cărui putere poate îngenunchea întreaga umanitate.

Preţ: 49 lei / Număr de pagini: 640

Recenzii

„Această carte a fost o lectură atât de captivantă!!! A fost o combinaţie între Jocurile Foamei şi miturile Greciei Antice, în care descendenţii eroilor mitologiei greceşti aleargă prin New York, încercând să ucidă zeii din mitologia greacă pentru a le fura puterile. ”- Helena Paris, Goodreads Review

„Chiar mi-a plăcut! Sunt de multă vreme fan al reinterpretărilor mitologiei greceşti, iar această carte reuşeşte să găsească echilibrul perfect între noutate şi familiaritate. Acţiunea se desfăşoară în întregime în New York, astfel că dragostea pentru oraş umple aceste pagini.” - Yolanda S. Bean, Amazon Reviews

Lore de Alexandra Bracken este o poveste puternică ce îmbină mitologia şi un personaj feminin curajos, oferind acţiunii o atmosferă proaspătă, propice aventurii. Multe detalii, multă pasiune şi zei care au uitat ce înseamnă să fii un muritor supus emoţiilor şi slăbiciunilor, totul ţesut într-o poveste despre hotărârea protagonistei de a răzbuna moartea celor dragi. ”– Dianne, Goodreads Reviews

Despre autor
Cărţile Alexandrei Bracken au cucerit tineri şi adolescenţi din toată lumea mulţumită lumilor fantastice captivante conturate. Licenţiată în Engleză şi Istorie, Bracken include în proza sa detalii istorice şi mitologice care încântă întotdeauna cititorii. Scriitoarea a debutat cu o carte pentru copii, însă a cunoscut cu adevărat succesul în urma publicării volumelor din seriile sale Young Adult: The Darkest Minds şi Passenger, devenind astfel autoare de bestselleruri New York Times şi USA Today. În prezent, cărţile sale sunt traduse în peste 15 limbi.

Un gram de furie, de Angeline Boulley

Păstrează secretul. Trăieşte minciuna. Câştigă-ţi adevărul!

A devenit instantaneu Bestseller Nr. 1 New York Times. Una dintre cele mai bune cărţi YA din toate timpurile – topul revistei TIME. Cea mai bună carte YA a anului 2021 de pe Amazon (iunie 2021).
Cartea va fi ecranizată pe Netflix cu ajutorul casei de producţie deţinute de Barack şi Michelle Obama, Higher Ground.

Daunis Fontaine, în vârstă de 18 ani, nu s-a integrat niciodată, nici în oraşul ei natal, dar nici în tribul Ojibwe din apropiere. Visează la un nou început odată cu facultatea, dar când are loc o tragedie în familie, Daunis îşi pune viitorul în aşteptare pentru a avea grijă de mama ei devastată. Singurul eveniment pozitiv este întâlnirea cu Jamie, noul membru fermecător din echipa de hochei a fratelui ei.

Totuşi, chiar dacă Daunis se îndrăgosteşte de Jamie, simte că starul arătos ascunde ceva. Totul iese la iveală atunci când Daunis este martoră la o crimă şocantă, ceea ce o împinge într-o investigaţie FBI privind un nou drog letal.

Cu reticenţă, Daunis acceptă să lucreze sub acoperire, folosindu-se de cunoştinţele ei de chimie şi de medicina tradiţională Ojibwe pentru a desluşi misterele crimei. Dar căutarea adevărului este mai complicată decât şi-a imaginat Daunis, scoţând la iveală secrete şi cicatrici vechi. În acelaşi timp, ea devine îngrijorată că această anchetă este mult mai concentrată pe pedepsirea infractorilor, decât pe protejarea victimelor.

Pe măsură ce înşelăciunile – şi crimele – continuă să crească, Daunis trebuie să înveţe cum să fie o puternică Anishinaabe kwe (femeie Ojibwe) şi să facă faţă oricărui obstacol, oricât de nemilos, pentru a-şi ajuta comunitatea.

Preţ: 39 lei / Număr de pagini: 544

Recenzii:

„Un thriller incredibil, care nu trebuie ratat.” – Booklist

„Unul dintre cele mai populare romane YA din acest an.” – Good Morning America

„Acesta este un debut îndrăzneţ, realizat într-o manieră elegantă.” – Courtney Summers, autoarea romanului Sadie, bestseller New York Times

„Un roman care rămâne mult timp în inimile cititorilor, indiferent că sunt sau nu nativi americani, punând în lumină probleme legate de cetăţenie, revitalizarea limbii şi prezenţa drogurilor în comunităţile indigene.” – Publishers Weekly

„O poveste emoţionantă cu o protagonistă complexă şi fascinantă.” – Cosmopolitan

„Un roman YA obligatoriu pentru adulţi, care te face să dai pagină după pagină... Eroina noastră este atât de inteligentă, grijulie şi foarte puternică.” – Glamour

„Un thriller plin de suspans, de învăţături din cultura tribului Ojibwe şi chestiuni despre statutul social.” – Kirkus Reviews

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici