(P) Chirurgie cardiacă minim invazivă performantă, la Spitalul Clinic SANADOR

374 afișări
Imaginea articolului (P) Chirurgie cardiacă minim invazivă performantă, la Spitalul Clinic SANADOR

(P) Chirurgie cardiacă minim invazivă performantă, la Spitalul Clinic SANADOR

Chirurgia cardiovasculară are un rol esenţial în diagnosticarea şi tratarea chirurgicală a diferitelor afecţiuni ale inimii şi ale vaselor mari. Intervenţiile chirurgicale sunt singura soluţie eficientă în cazul unor complicaţii sau boli grave ale cordului (valvulare, ischemice, tumorale, defecte congenitale) şi ale vaselor mari de sânge (ocluzii, anevrisme, disecţii, ateromatoză). Succesul tratamentului depinde foarte mult de experienţa echipei operatorii, dar şi de existenţa unor echipamente performante care să facă posibilă desfăşurarea operaţiilor în condiţii de maximă siguranţă. În plus, sunt foarte puţine echipe chirurgicale care pot oferi pacienţilor tratamente minim invazive, deoarece acest tip de chirurgie cardiovasculară necesită o pregătire cu totul specială.

Spitalul Clinic SANADOR deţine cel mai performant centru de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă din România. Aici, pacienţii au acces la tratamente moderne, dar şi la investigaţii imagistice specifice (ecocardiografie, coronarografie, angio-CT, angio-RM, scintigrafie miocardică) şi consultaţii de cardiologie oferite de medici cu experienţă îndelungată şi stagii de pregătire în centre de referinţă din străinătate.

Pentru tratarea cu succes şi cu maximă precizie a cazurilor complexe, chirurgii cardiovasculari de la SANADOR folosesc un sistem de simulare şi printare 3D, în vederea realizării unui mulaj al inimii pacientului, înainte de operaţie. În acest fel, echipa medicală poate stabili mult mai exact strategia operatorie, precum şi modul în care poate fi realizată procedura: clasic, prin deschiderea sternului, sau minim invaziv.

Pentru obţinerea celor mai bune performanţe chirurgicale în tratamentul bolilor cardiovasculare şi pentru a spori siguranţa şi confortul pacienţilor, intervenţiile de chirurgie cardiacă din Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR se desfăşoară în primul bloc operator complet digitalizat din România. În plus, oricare dintre cele două săli noi de operaţie se poate transforma într-o sală hibridă mobilă atunci când este folosit angiograful mobil Ziehm Vision RFD Hybrid Edition, cel mai modern tip de echipament cu braţ C mobil din lume în acest moment. Spre deosebire de angiograful din sălile hibride fixe, noul echipament ocupă mai puţin spaţiu şi poate fi mutat oriunde este nevoie în sală, astfel încât se pot realiza intervenţii hibride complexe cu echipe extinse, în condiţii de bloc operator cu grad maxim de asepsie. În plus, imaginile oferite de noul angiograf pot fi preluate de un alt echipament, care le combină cu cele obţinute anterior prin angio-CT, astfel încât doza de radiaţii necesară în timpul procedurii este mai redusă. În cazul operaţiilor de protezare valvulară sau vasculară, sistemul Endosize permite dimensionarea protezei potrivite.

Pentru cazurile grave, cea mai avansată secţie de terapie intensivă cardiovasculară este dotată cu un dispozitiv de oxigenare extracorporeală cu membrană (ECMO), precum şi cu paturi cu autonomie completă, fiind monitorizate totodată printr-un sistem modern care îi permite medicului să observe orice modificare în evoluţia pacientului chiar şi de la distanţă. La Spitalul Clinic SANADOR a fost implementat sistemul fast-track de îngrijire postoperatorie, care permite detubarea pacientului în primele 8 ore de la operaţia cardiovasculară şi mutarea lui rapidă pe secţia de specialitate, pentru o recuperare mai rapidă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici