6 cărţi utile pentru copii

Vrei să-l ajuţi pe copilul tău să prindă pasiunea pentru citit cu nişte cărţi interesante, să-i dezvolţi imaginaţia, gândirea şi limbajul sau să descopere lumea într-un mod cât mai plăcut? Completează universul copilului cu diverse tipuri de cărţi, specifice vârstei lui, fireşte, dar din mai multe domenii, de la cărţi de poveşti şi de cultură generală, până la cărţi fantasy sau motivaţionale.

343 afișări
Imaginea articolului 6 cărţi utile pentru copii

6 cărţi utile pentru copii (foto: 123rf.com)

Iată câteva cărţi recente din care poţi alege pentru copilul tău:

Editura RAO a lansat o carte motivaţională deosebită pentru copii: PROMIT, de Lebron James.

O carte ilustrată plină de viaţă şi de inspiraţie care ne aminteşte că succesul de mâine începe cu promisiunile pe care ni le facem nouă înşine şi comunităţii noastre de astăzi. O prezentare optimistă şi un text rimat al lui LeBron James, împreună cu ilustraţii vibrante realizate de Nina Mata, câştigătoare Geisel Honor.

Această carte are puterea de a inspira toţi copiii şi familiile să fie cei mai buni dintre ei. O carte motivaţională scrisă de unul dintre cei mai buni sportivi din lume care invită toţi copii să înveţe, să socializeze şi să îşi propună scopuri de mici.

LEBRON JAMES este un jucător de baschet, filantrop, producător, autor şi tată, câştigător al mai multor campionate NBA. James a crescut în Akron, Ohio, unde continuă să creeze schimbări generaţionale prin fundaţia sa LeBron James Family, care îşi concentrează eforturile pe ajutarea tinerilor prin educaţie. În 2018, fundaţia sa a deschis Şcoala I PROMISE, concepută pentru a ajuta elevii defavorizaţi şi întreaga lor familie să aibă succes în şcoală şi nu numai.

Este unul dintre cei mai cunoscuţi sportivi din lume. Este idolul a numeroşi copii, fiind un exemplu de seriozitate şi de fairplay nu doar în baschet, ci în lumea vedetelor. Ca sportiv, LeBron este singurul jucător din istoria NBA care a câştigat campionate cu trei echipe diferite (Cleveland Cavaliers, Miami Heat, Los Angeles Lakers), fiind ales MVP (cel mai valoros jucător) în finală.

Preţ estimativ: 48,00 LEI
Categorie: FICŢIUNE / Domeniu de editare: CARTE ILUSTRATĂ

ZAPPING PRIN BIBLIE, ÉRIC DENIMAL

În colecţia „Zapping prin”, Editura Rao lansează un nou volum ce are ca temă cea mai cunoscută carte din lume, Biblia.

De la Tora la scrierile Apostolilor, de la Adam la Iisus, de la Potop la Înălţare, trecând pe la judecata lui Solomon şi trădarea lui Iuda, cartea de faţă descifrează şi analizează cele mai mari evenimente biblice într un mod clar şi original. Ne vorbeşte despre destinele excepţionale ale bărbaţilor şi ale femeilor ale căror poveşti de dragoste şi ură, pasiuni şi speranţe, loialităţi şi trădări au modelat cultura noastră şi au dat sens lumii. O clarificare esenţială a unui text fondator al civilizaţiei occidentale.

  • Texte clare şi pline de informaţii;
  • Peste 350 de ilustraţii;
  • Despre formarea şi semnificaţia cărţilor care alcătuiesc Biblia;
  • O privire de ansamblu asupra celor mai mari episoade biblice şi semnificaţia lor.

ÉRIC DENIMAL s-a născut în 1953. A studiat teologia protestantă, apoi a fost redactor-şef al săptămânalului Le Christianisme au XXe siècle şi a condus Éditions LLB (Ligue pour la lecture de la Bible) timp de zece ani. Jurnalist, lector, cronicar radio, acum se dedică în principal scrisului şi prelegerilor bazate pe temele sale preferate, în special cărţi despre credinţa creştină.

Preţ estimativ: 100,00 LEI
Categorie: Cultură / Colectie: Opere XX

Spune-mi... CUM VA FI VIITORUL?

Patru teme fundamentale – Viitorul este acum; Lumea de mâine; Viaţa de mâine; Trecut sau viitor? – sunt disecate prin intermediul a 212 întrebări care stimulează gândirea cititorului.

Oare trebuie să ne fie teamă de viitor? Într-o prezentare grafică deosebită şi prietenoasă, cartea Spune-mi... Cum va fi viitorul? îi va purta pe copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani pe aripile imaginaţiei şi ale ştiinţei.

Cele 4 părţi sunt separate prin intermediul unor separatoare care fac posibilă organizarea cărţii într-un mod foarte lizibil. Fiecare filă este ilustrată de un grafician diferit, dând astfel o identitate particulară fiecărei părţi.

Preţ estimativ: 79,00 LEI
Categorie: NONFICŢIUNE / Domeniu de editare: CULTURĂ GENERALĂ

Spune-mi despre UNIVERS

O carte de 112 pagini, care oferă 212 întrebări despre Univers, împărţite în 4 teme: Stelele; Planetele; Explorări spaţiale; Misterele Universului. Cele 4 părţi sunt despărţite prin intermediul separatoarelor.

Câţi ani are Universul? Ce este Big Bang-ul? Va muri vreodată Universul? Câte galaxii există în Univers? Cum se nasc stelele? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările şi răspunsurile

oferite de volumul Spune-mi despre Univers, dedicat copiilor cu vârste între 5 şi 7 ani, pentru ca ei să descopere minunăţiile acestei lumi în care pluteşte planeta pe care trăim.

Preţ estimativ: 79,00 LEI
Categorie: NONFICŢIUNE / Domeniu de editare: CULTURĂ GENERALĂ

Tărâmul fermecat al snergilor, de E.A. Wyke-Smith

Aş vrea să subliniez cât de mult am iubit cartea lui E.A. Wyke-Smith, Tărâmul fermecat al snergilor – atât eu, cât şi copiii mei. Gorbo este un personaj fără pereche, cel mai bun tovarăş într-o aventură.“ J.R.R. Tolkien

Fermecătoare atât prin titlu, cât şi prin natura ei, această poveste îşi merită locul printre clasici şi îşi va croi, cu siguranţă, drum către inimile noilor generaţii.“ The Book Activist

Pip şi Flora au dat de necaz. După ce au fugit de la orfelinatul Golful Însorit, s-au trezit într-o altă lume, în tărâmul fermecat al snergilor. Acolo există case în copaci, urşi de scorţişoară şi zărvoi – ca să nu mai vorbim de kelpii cei nemiloşi şi de o vrăjitoare mov. Noul prieten descoperit de Pip şi Flora este Gorbo, un snerg vesel, dar cam netot. El va încerca să-i ajute să se întoarcă acasă... desigur, dacă îşi va aminti drumul.

E.A. WYKE-SMITH (n. Edward Augustine Smith, 1871-1935) a fost înainte de toate un aventurier, completat de un inginer minier şi un scriitor englez. A început să scrie poveşti fantastice pentru copiii săi, ca un antidot la experienţa Primului Război Mondial. Întâia sa carte, Bill of the Bustingforths, a fost solicitată de copiii lui. Lucrările lui Wyke-Smith, în special Tărâmul fermecat al snergilor, au reprezentat o sursă de inspiraţie pentru J.R.R. Tolkien

Preţ estimativ: 38,00 lei
Categorie: FICŢIUNE TINERI ŞI COPII / Domeniu de editare: FANTASY

Cum să fii cool la şcoală, Gabriela Maalouf şi Adriana Mitu, editura Bookzone

Asociaţia Părinţilor Isteţi împreună cu psihologii specializaţi în psihologia copilului şi în prevenirea şi combaterea bullyingului, Adriana Mitu şi Gabriela Maalouf, au realizat cartea “Cum să fii cool la şcoală” – Educaţie fără bullying.

Recomandată copiilor de 8-12 ani, într-un format pe placul copiilor, cu ilustraţii moderne realizate de Şerban Andreescu, cartea conţine poveştile cu cazurile cele mai întâlnite de bullying în mediul şcolar, este uşor de citit şi plină de provocări şi jocuri de autocunoaştere.

Cartea îi poate inspira deopotrivă şi pe părinţii şi profesorii care vor să facă o educaţie fără bullying şi să prevină agresiunile din mediul şcolar primar şi gimnazial. Beneficiind de experienţa specialiştilor, care au lucrat la legea care previne bullyingul în România, cartea este un sprijin valoros pentru copii, pentru toţi cei implicaţi în prevenirea şi rezolvarea cazurilor de bullying în mediul educaţional.

Cartea “Cum să fii cool la şoala” ajunge uşor la sufletul copiilor, căci conţine povestiri cu personaje implicate în diverse genuri de situaţii, din care învaţă să recunoască tipurile de bullying, cum pot apela la sprijinul adulţilor din viaţă lor, cum pot să fie martori activi implicaţi în prevenirea bullyingului, cum se pot ajuta şi cum îşi pot ajută prietenii să nu devină victimele bullyingului. Cartea se bucură deja de susţinerea părinţilor care au citit-o şi a influencerilor care s-au confruntat cu această problema în copilăria lor.

Ultimul capitol al cărţii este dedicat adulţilor de încredere din viaţa copiilor şcolari, către care aceştia sunt încurajaţi să se deschidă, şi conţine informaţii-resursă despre legislaţia care previne şi combate bullyingul, precum şi programe sociale care le pot fi de ajutor în cazul în care se confruntă cu acest fenomen. (preluare din comunicatul de presă).

Preţ estimativ: 30 Lei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carti,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici