6 martie, de-a lungul istoriei (Galerie Foto şi Video)

Ziua de 6 martie a dat umanităţii pe unul dintre cei mai renumiţi artişti ai Renaşterii, Michelangelo Buonarroti, dar a însemnat şi începutul dictaturii comuniste în România, prin instaurarea guvernului dr. Petru Groza.

784 afișări
Imaginea articolului 6 martie, de-a lungul istoriei (Galerie Foto şi Video)

Michelangelo Buonarroti, Portret executat de Jacopino del Conte (Imagine: Wikipedia)

1475 - S-a născut Michelangelo Buonarroti Simoni, pictor, sculptor şi arhitect italian. (m. 1564)

1619 - S-a născut Savinien de Cyrano de Bergerac, eseist şi dramaturg (m. 1655)

1883 - Legea pentru aderarea României la Convenţia Internaţională a metrului, încheiată, la Paris, la 8/20 mai 1875

1897 - A intrat în vigoare Legea repausului în zilele de duminică şi sărbători. Potrivit legii, era liberă doar dimineaţa de duminică şi alte 14 sărbători pe an

1919 - Consiliul Militar interaliat de la Paris (“Nota Vyx”) a transmis Ungariei hotărârea privind obligativitatea retragerii trupelor maghiare din Transilvania.

1920 - S-a născut actorul Ernest Maftei (m. 19 oct. 2006)

1939 - A încetat din viaţă Miron Cristea (Elie Cristea), primul patriarh al României, prim-ministru între 1938-1939 (n. 1868)

1945 - Instaurarea guvernului dr. Petru Groza (sub presiunea militară sovietică, regele Mihai I este nevoit să accepte numirea lui Petru Groza ca prim ministru; acesta formează un nou guvern, în care ministerele cheie erau deţinute de comunişti).

2006 - Filmul "Crash" al canadianului Paul Haggis a fost câştigătorul-surpriză la premiile Academiei Americane de Film, obţinând trofeul pentru cel mai bun

Michelangelo - Crearea lui Adam - Capela Sixtină

 

Savinien de Cyrano de Bergerac

 

Actorul Ernest Maftei

 

Miron Cristea, primul patriarh al României

 

Filmul "Crash", premiul Oscar - 2006

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici