A 61-a ediţie a Berlinalei va avea loc în perioada 10 - 20 februarie 2011

Cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc în perioada 10 - 20 februarie 2011, se precizează într-un comunicat de presă, postat pe site-ul festivalului.

13 afișări
Imaginea articolului A 61-a ediţie a Berlinalei va avea loc în perioada 10 - 20 februarie 2011

A 61-a ediţie a Berlinalei va avea loc în perioada 10 - 20 februarie 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ediţia din acest an a festivalului de la Berlin a fost considerată un adevărat succes de către organizatori.

Cu ocazia celei de-a 60-a aniversări, organizatorii au vândut peste 300.000 de bilete, stabilind un nou record pentru Berlinală. Astfel, la festival au participat numeroase staruri internaţionale, 20.000 de vizitatori acreditaţi din 122 de ţări şi 4.000 de reprezentanţi ai presei.

Cea de-a 60-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin a avut loc între 11 şi 21 februarie.

"Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care intră în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi reuşeşte să ia şi două premii importante: Marele Premiu al Juriului- Ursul de Argint şi premiul "Alfred Bauer".

România a fost reprezentată la Berlin de patru filme: două lungmetraje - "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, şi "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu, care a rulat în secţiunea Forum, şi două scurtmetraje - "Derby", de Paul Negoescu, şi "Colivia", de Adrian Sitaru, proiectate la Berlinale Shorts.

De altfel, regizorul Adrian Sitaru a şi câştigat premiul serviciului german de schimb academic (DAAD) la Berlinale Shorts, în cadrul unei gale care a avut loc pe 16 februarie. Premiul obţinut de Adrian Sitaru constă într-o bursă de trei luni la Berlin.

Totodată, la Berlinală a participat actorul Dragoş Bucur, în programul Shooting Stars.

Pe de altă parte, România a fost reprezentată şi la Berlinale Talent Campus, program dedicat tinerilor care urmează să se implice în industria cinematografică, unde au participat Ilinca Belciu, Mihai Bauman şi Laura Căpăţînă.

Ca în fiecare an, România a avut un stand la Festivalul de la Berlin, unde a fost prezentată industria românească de film.

Festivalul de la Berlin este unul dintre cele mai mari evenimente de gen şi găzduieşte premiere ale unora dintre cei mai mari autori. Berlinala, al doilea festival de film european după Cannes ca importanţă, este în mod tradiţional deschisă producţiilor cu buget mic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici