A 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 - 24 mai 2015

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 - 24 mai 2015, au anunţat organizatorii evenimentului prin intermediul unui mesaj publicat marţi pe Twitter.

52 afișări
Imaginea articolului A 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 - 24 mai 2015

A 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 - 24 mai 2015 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Anunţul organizatorilor a fost făcut la doar două săptămâni de la ceremonia de închidere a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, informează allocine.fr.

Ediţia din 2015 va marca debutul lui Pierre Lescure în calitate de preşedinte al festivalului. Pierre Lescure îi urmează în această funcţie lui Gilles Jacob, care, începând din 1978, a devenit o figură emblematică a evenimentului de pe Croazetă.

Pe 24 mai, juriul festivalului, prezidat de regizoarea neozeelandeză Jane Campion, a acordat trofeul Palme d'Or filmului "Winter Sleep" regizat de cineastul turc Nuri Bilge Ceylan.

Totodată, lungmetrajul "Le Meraviglie", de Alice Rohrwacher, în care tânăra româncă Alexandra Lungu deţine rolul principal, a fost recompensat cu marele premiu al juriului, iar pelicula "Trece şi prin perete", de Radu Jude, a primit o menţiune specială din partea juriului secţiunii Quinzaine des Réalisateurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici