A apărut spotul Festivalului Internaţional de Film Transilvania din acest an - VIDEO

Spotul ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) parodiază emisiuni sportive şi îl are ca protagonist pe Corneliu Porumboiu, care intervine telefonic într-o astfel de emisiune pentru a spune dacă "A fost sau n-a fost" fault.

389 afișări
Imaginea articolului A apărut spotul Festivalului Internaţional de Film Transilvania din acest an - VIDEO

Ediţia din acest an a TIFF va avea loc între 3 şi 12 iunie, la Cluj-Napoca, şi între 15 şi 19 iunie, la Sibiu

Spotul TIFF 2011, prezentat, miercuri, în premieră la Cluj-Napoca de către organizatorii festivalului, este o parodie a emisiunilor sportive de tip talk-show. De asemenea, afişul festivalului îl prezintă pe regizorul Corneliu Porumboiu în tricoul echipei naţionale a României, purtând numărul 10.

Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că spotul şi afişul celei de-a zecea ediţii TIFF sunt legate de personalitatea lui Corneliu Porumboiu, regizorul care a câştigat până acum două premii TIFF cu filmele "A fost sau n-a fost?" şi "Poliţist, adjectiv".

Spotul prezintă o emisiune de televiziune, numită "RetrospecTIFF", în care actorii din filmul lui Porumboiu "A fost sau n-a fost?" fac un talk-show sportiv, iar regizorul Corneliu Porumboiu intervine în emisiune să spună dacă "A fost sau nu a fost" fault.

Tudor Giurgiu a afirmat că este o asociere normală între fotbal şi TIFF.

"Ideea a fost amuzantă, ne-am bucura să existe un număr 10 în naţională aşa cum există în film", a spus Giurgiu.

Directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că sunt zece ani de când filmul românesc a devenit vizibil în lume şi astfel s-a ajuns la paralela între fotbal şi TIFF.

"A fost ales Porumboiu, care este Hagi-ul TIFF-ului, cu două filme câştigătoare la TIFF. Porumboiu poartă tricoul echipei naţionale deoarece campania video este inspirată de filmul său «A fost sau n-a fost?». În revista AperiTIFF va fi un top al celor mai bune debuturi, cei 20 de colaboratori ai TIFF au ales şi rezultatul a fost că filmul «A fost sau n-a fost» a ieşit pe primul loc. Marian Crişan a realizat spotul, iar Porumboiu intervine telefonic. Oricum Porumboiu are pedigree fotbalistic, tatăl său este antrenor, iar el a jucat la Vaslui", a spus Chirilov.

El a adăugat că este o campanie ironică.

"Spotul este un comentariu la cei care au impresia că toată lumea se pricepe la film, ca la fotbal. Fotbalul şi filmul sunt într-o relaţie cumva adversă", a afirmat Chirilov.

Ediţia din acest an a TIFF va avea loc între 3 şi 12 iunie, la Cluj-Napoca, şi între 15 şi 19 iunie, la Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici