"A fost sau n-a fost? " - cel mai bun film al anului 2006

"A fost sau n-a fost?", scris, regizat şi produs de Corneliu Porumboiu, câştigătorul trofeului Camera d’Or la Cannes, a fost desemnat, miercuri, cel mai bun film al anului 2006, de către Asociaţia Criticilor de Film din România.

2 afișări
Imaginea articolului "A fost sau n-a fost? " - cel mai bun film al anului 2006

"A fost sau n-a fost? " - cel mai bun film al anului 2006

Asociaţia Criticilor de Film din România, afiliată Uniunii Cineaştilor din România (UNCR) a mai decernat Vioricăi Bucur premiul " Ion Cantacuzino" pentru publicistică cinematografică.

Premiul "George Littera" pentru carte de cinema a fost acordat lui Mihai Fulger, pentru volumul "Noul val în cinematografia românească".

Independenţa, casa de film care a distribuit pelicula "A fost sau n-a fost?", a luat premiul pentru cel mai bun distribuitor de film.

"Este bine că în ultimii ani avem de unde să alegem filme româneşti pe care să le premiem, odată cu noul val de regizori. Filmele româneşti sunt din ce in ce mai bune, însă avem suficientă presă cinematografică ", a spus Magda Mihăileanu, membru al Asociaţiei Criticilor de Film din România.

"A fost sau n-a fost?” a obţinut, în martie, şi Marele Premiu al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici