A murit unul dintre creatorii seriilor ”Tom şi Jerry” şi ”Popey Marinarul”. Regizorul a murit „pe neaşteptate"

  • Gene Deitch, cunoscut ca regizor al mai multor pelicule din seria ”Tom and Jerry” a murit pe neaşteptate la 95 de ani, arată platforma Daily Express
  • Cineastul a încetat din viaţă la Praga, unde locuia din anii ´60
  • Cauza morţii sale nu a fost legată de noul coronavirus dar decesul a fost descris drept ”neaşteptat”.
1633 afișări
Imaginea articolului A murit unul dintre creatorii seriilor ”Tom şi Jerry” şi ”Popey Marinarul”. Regizorul a murit „pe neaşteptate"

Regizorul mai multor animaţii din seriile ”Tom şi Jerry” şi ”Popey Marinarul” a murit pe neaşteptate

Gene Deitch, cunoscut ca regizor al mai multor pelicule din seria ”Tom and Jerry” a murit pe neaşteptate la 95 de ani, arată platforma Daily Express

Cineastul a încetat din viaţă la Praga, unde locuia din 1959. Cauza morţii sale nu a fost legată de noul coronavirus dar decesul a fost descris drept ”neaşteptat”, fără ca Deitch să fi suferit de vreo afecţiune anterioară. 

Deitch a regizat 13 episoade din seria ”Tom şi Jerry” şi mai multe din ”Popeye Marinarul”. 

Filmul său ”Munro” a fost premiat cu Oscar pentru cel mai bun scurt-metraj de animaţie, în 1960. 

A mai fost nominalizat pentru acelaşi premiu pentru producţiile “Here’s Nudnik” şi “How to Avoid Friendship”.

Născut la Chicago în 1924, Deitch a ajuns la  Praga în 1959 pentru o vizită de 10 zile. În acea perioadă s-a îndrăgostit de cea care i-a fost apoi soţie, Zdenka, şi a rămas în Praga tot restul vieţii. 

A regizat ”Tom şi Jerry” din spatele Cortinei de Fier şi a vorbit despre viaţa în Cehoslovacia comunistă în memoriile sale intitulate ”For the Love of Pague”. 

Toţi cei trei fii ai săi sunt profesionişti ai graficii de animaţie şi ilustratori. 

Internauţii au marcat anunţul morţii sale cu mesaje impresionante: ”Îţi mulţumim că ai făcut o bună parte a copilăriei noastre să fie minunată”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici