Abby Mann, scenaristul filmului "Procesul de la Nuremberg", a murit

Abby Mann, recompensat cu premiu Oscar pentru scenariul filmului "Procesul de la Nuremberg" (1961), a murit, marţi, la Los Angeles, la vârsta de 80 de ani, din cauza unei insuficienţe cardiace, informează variety.com.

35 afișări
Imaginea articolului Abby Mann, scenaristul filmului "Procesul de la Nuremberg", a murit

Abby Mann, scenaristul filmului "Procesul de la Nuremberg", a murit

Potrivit sursei citate, ştirea a fost făcută publică de Gregg Mitchell, purtătorul de cuvânt din partea Sindicatului Scenariştilor Americani.

Mann, pe numele său real Abraham Goodman, s-a născut la Philadelphia în 1927, fiind fiul unui imigrant ruso-evreu.

Mann a lucrat timp de peste 50 de ani ca scenarist, regizor şi producător.

Scenaristul a câştigat mai multe premii Emmy, inclusiv pentru filmul de televiziune "The Marcus-Nelson Murders" (1973), care a făcut celebru personajul Theo Kojak, interpretat de Telly Savalas, şi a stat la baza unui longeviv serial.

Printre alte proiecte ale sale s-au numărat scenariile pentru filmele despre vieţile unor mari personalităţi americane, precum luptătorul pentru drepturile civile Martin Luther King ("King", 1978) şi vânătorul de nazişti Simon Wiesenthal ("Murderers Among Us: The Simon Wiesenthal Story", 1989). Alături de acestea se numără drame precum "A Child Is Waiting", "Corabia nebunilor" (1965), pentru care a primit o nominalizare la premiul Oscar, şi "Raport confidenţial".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici