Abonamentele pentru Festivalul Internaţional "George Enescu", epuizate în timp record

Abonamentele pentru cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu", care au fost puse în vânzare joi, de la ora 10.00, în reţeaua Eventim, s-au epuizat în 10 secunde, pentru concertele de la Ateneul Român, respectiv 10 minute, pentru reprezentaţiile de la Sala Palatului.

247 afișări
Imaginea articolului Abonamentele pentru Festivalul Internaţional "George Enescu", epuizate în timp record

Abonamentele pentru Festivalul Internaţional "George Enescu", epuizate în timp record

Vânzările abonamentelor pentru cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Enescu, care se va desfăşura în perioada 30 august - 20 septembrie, au înregistrat un nou record, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În total, au fost puse în vânzare câte 250 de abonamente pentru fiecare dintre cele două tipuri disponibile de la Ateneul Român (B şi C), 750 de abonamente tip A, un număr de 250 de abonamente tip A1 şi 250 de abonamente tip A2, reprezentând o treime din locurile disponibile. Faţă de ediţiile precedente ale festivalului, crearea unor noi tipuri de abonamente (A1 şi A2) a permis punerea în vânzare a unui număr mai mare de locuri.

Înainte de începerea vânzării, pe site-ul www.eventim.ro figurau aproape 1.000 de utilizatori autentificaţi.

"Statistic, o comandă plasată pe site-ul Eventim conţine în medie 2,8 bilete. Cu 1.000 de utilizatori logaţi în momentul începerii vânzării, 2.800 de bilete ar fi putut fi vândute în primele secunde, către aceşti utilizatori. Raportat la numărul de abonamente disponibile, este deja aproape dublu şi vorbim doar de primele secunde. În total, estimativ, din traficul înregistrat pe site-ul Eventim, cererea a fost de aproximativ 10 ori mai mare decât disponibilul de locuri", a declarat Valentin Vasiloiu, directorul Eventim.

De asemenea, biletele individuale pentru ediţia din 2015 vor fi puse în vânzare vineri, de la ora 10.00, prin reţeaua Eventim.

Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vor participa la ediţia din 2015 a Festivalului "George Enescu", cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial George Enescu.

Ediţia din 2015 va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, şi va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în "Piaţa Festivalului", care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, şi în cadrul "Bucureştiului Creativ".

Cea de-a XXII-a ediţie a festivalului aduce în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta lui Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusă de revista britanică Gramophone în topul 10 al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) şi votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care, de asemenea, va concerta la Festivalului Enescu 2015, pe 19 şi pe 20 septembrie. O orchestra americană de prestigiu vine şi ea în premieră în Festival - San Francisco Symphony - şi va interpreta şi o lucrare de George Enescu.

Celebrii violonişti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen şi David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum şi dirijorul de origine română Ion Marin şi pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre invitaţii acestei ediţii. Vor fi, de asemenea, prezenţi în festival câştigători ai concursului "George Enescu": Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ştefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian pe plan internaţional.

Mai multe informaţii despre Festivalul Internaţional "George Enescu" se găsesc pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici