VIDEO  Accident vascular cerebral suferit în direct de o prezentatoare TV: colegii au recunoscut simptomele şi au salvat-o

Julie Chin a spus că a început să-şi piardă vederea într-un ochi, apoi mâna şi braţul i-au amorţit.

57346 afișări
Imaginea articolului Accident vascular cerebral suferit în direct de o prezentatoare TV: colegii au recunoscut simptomele şi au salvat-o

Accident vascular cerebral suferit în direct de o prezentatoare TV: colegii au recunosc simptomele şi au salvat-o

„Dacă te uitai la ştiri sâmbătă dimineaţa, ştii cu câtă disperare am încercat să continui emisiunea”, a povestit Julie Chin, prezentatoare KJRH-TV din Tulsa, Oklahoma (afiliată NBC), pe reţelele de socializare despre episodul care s-a întâmplat în timp ce încerca să citească ştirile.

Femeia a început să-şi piardă vederea la un ochi, apoi mâna şi braţul i-au amorţit. În cele din urmă, în timp ce vorbea despre lansarea rachetei Artemis de la NASA, a avut mari dificultăţi să citească.

Au fost primele semne ale unui accident vascular cerebral: din fericire, colegii Juliei le-au recunoscut şi au salvat-o.

După accident vascular cerebral, prezentatoarea a fost internată, unde medicii au confirmat diagnosticul.

Este bine acum, dar va trebui să fie supus unor verificări suplimentare. „Le sunt recunoscător salvatorilor şi medicilor care mi-au împărtăşit abilităţile, sufletul şi zâmbetele lor. Familia, prietenii şi colegii mei de la KJRH m-au umplut şi ei cu dragoste”, a spus Julie.

Semnalele unui accident vascular cerebral

Comunitatea ştiinţifică foloseşte acronimul „BE FAST” pentru a educa oamenii să înţeleagă semnele unui accident vascular cerebral:

Echilibrul: persoanei îi este greu să menţină echilibrul sau coordonarea

Ochi: aveţi vedere înceţoşată, dublă sau pierdeţi vederea la unul sau ambii ochi

Faţă: O parte a feţei persoanei este înclinată? Verificaţi acest lucru cerând persoanei să zâmbească.

Braţele: sunt braţele amorţite sau slabe? Cereţi persoanei să ridice braţele.

Discurs: Persoana vorbeşte într-un mod confuz? Cere-i să repete o propoziţie simplă.

Dacă persoana are unul sau o combinaţie dintre semnele descrise mai sus, trebuie apelat imediat la ajutor şi să mergă la cel mai apropiat spital, cât mai curând posibil.

Alte semne ale unui accident vascular cerebral pot fi: amorţeală sau slăbiciune în diferite părţi ale corpului, confuzie bruscă sau dureri de cap severe.

Riscul creşte odată cu vârsta

Potrivit Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, peste 795.000 de americani suferă de accident vascular cerebral în fiecare an. 77% apare la persoanele care nu au avut niciodată un AVC înainte.

Accidentul vascular cerebral este o cauză majoră de deces şi invaliditate, dar ratele mortalităţii cauzate de această boală au scăzut în ultimele decenii.

În plus, deşi riscul de accident vascular cerebral creşte odată cu vârsta, acesta poate apărea oricând: 38% dintre pacienţii cu AVC în 2020 aveau sub 65 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici