"Acid, despre emigraţie şi poate chiar mai mult..." - în avanpremieră la Teatrul Luni

Spectacolul "Acid, despre emigraţie şi poate chiar mai mult..." de Carlos J. Pessoa va fi pus în scenă, în avanpremieră, marţi, de Teatrul Luni, în prezenţa autorului textului, dramaturgul portughez Carlos J. Pessoa, şi a ambasadorul Portugaliei în România, Alexandre Vassalo.

3 afișări
Imaginea articolului "Acid, despre emigraţie şi poate chiar mai mult..." - în avanpremieră la Teatrul Luni

"Acid, despre emigraţie şi poate chiar mai mult..." - în avanpremieră la Teatrul Luni

"Acid, despre emigraţie şi poate chiar mai mult..." de Carlos J. Pessoa, în regia lui Cristian Dumitru, se va juca şi miercuri, din distribuţie făcând parte Dana Voicu, Ada Simionică şi Gabi Călinescu.

Tot în seara de marţi, Teatrul Luni va găzdui lansarea volumului "Teatru portughez contemporan", realizat de Andreea Dumitru şi Ioana Anghel. Volumul cuprinde texte scrise, publicate şi montate în intervalul 1990-2005 şi prezintă atât autori consacraţi ai scenei lusitane, ca Jorge Silva Melo şi Luísa Costa Gomes, cât şi nume din generaţiile mai tinere, precum Abel Neves  şi dramaturgi afirmaţi după 2000, precum José Maria Vieira Mendes, José Luis Peixoto şi Pedro Eiras.

Cartea va fi lansată întâi luni, la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov, în cadrul Festivalului de Dramaturgie Contemporană (16-24 noiembrie), unde va avea loc o întâlnire a publicului cu dramaturgul şi regizorul Carlos J. Pessoa, şi apoi în Capitală, marţi, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie şi miercuri, la Centrul de Limbă Portugueză "Institutul Camões".

Antologia este editată cu sprijinul AFCN, UNITER, al Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov şi al Centrului de Limbă Portugheză "Institutul Camões".

Carlos J. Pessoa este dramaturg, regizor, director artistic al Teatro da Garagem (Lisabona) şi director al departamentului de teatru din cadrul Şcolii Superioare de Teatru şi Cinema din Lisabona (Escola Superior de Teatro e Cinema – ESTC).

Printre textele sale care au fost puse în scenă se află "A Cidade de Fausto", "Café Magnético" şi "Pentateuco – Manual de Sobrevivência para o ano 2000". A fost distins, în Portugalia, cu Premiul pentru cea mai bună piesă pentru "Café magnético", Premiul Cyberkioske99 pentru piesa "Desertos – evento didáctico seguido de um poema grátis" şi o menţiune specială a Asociaţiei Portugheze a Criticilor de Teatru, pentru "Circo".

Spectacolul  "Acid, despre emigraţie şi poate chiar mai mult..." ("Ácido, sobre a imigração e talvez mais..") s-a jucat pentru prima dată în 1995.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici