Actorul Dan Nuţu şi poetul Mircea Dinescu, la deschiderea oficială a noului sediu al ICR Berlin

Actorul Dan Nuţu, poetul Mircea Dinescu şi pictorul Michael Lassel se află printre invitaţii seriei de evenimente organizate de Institutul Cultural Român (ICR) de la Berlin cu ocazia deschiderii oficiale a noului sediu, pe 6 octombrie, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai instituţiei.

199 afișări
Imaginea articolului Actorul Dan Nuţu şi poetul Mircea Dinescu, la deschiderea oficială a noului sediu al ICR Berlin

Actorul Dan Nuţu

Vernisajul expoziţiei "Analoge Welten" a pictorului de origine română Michael Lassel, unul dintre maeştri tehnicii "trompe l'oeil" (tehnică artistică veche, care dă privitorului impresia de tridimensionalitate) şi unul dintre puţinii discipoli ai lui Corneliu Baba, va deschide seria de evenimente, la ora 19.00. Expoziţia este curatoriată de Kuno Schumacher, doctor în arte plastice.

Un concert live cu Oana Cătălina Chiţu (voce) şi Michael Abramovich (pian) şi un recital de poezie susţinut de actorul Dan Nuţu se vor desfăşura începând cu ora 20.00, fiind urmate de un performance culinar şi artistic cu poetul Mircea Dinescu.

În curtea interioară a institutului va putea fi vizionată o proiecţie holografică realizată de Modulab, având ca parte centrală Coloana Infinitului a lui Brâncuşi, îmbogăţită cu alte elemente tradiţionale româneşti. Din seria evenimentelor de la ICR Berlin mai fac parte proiecţii de scurtmetraje şi un live set cu DJ Mihai, în Atrium.

Spaţiul noului sediu al Institutului Cultural Român de la Berlin cuprinde o galerie de artă şi o bibliotecă, care au fost inaugurate pe 28 august, o sală de conferinţe şi concerte, cu o capacitate de 220 de persoane, o sală de lectură şi proiecţii, cu o capacitate de 100 de persoane, o sală de curs, precum şi birouri.

"ICR Berlin a preferat şi a căutat posibilităţi, de-a lungul ultimilor trei ani, pentru această mutare din cartierul rezidenţial Grunewald în cartierul central Berlin Mitte, pentru a beneficia de o poziţionare strategică pe scena culturală berlineză, cu spaţii moderne şi multifuncţionale", a declarat pentru MEDIAFAX Andreea Dincă, reprezentant al instituţiei.

Referitor la costurile acestui nou spaţiu, Cristina Hoffman, directorul ICR Berlin, a declarat pentru agenţia MEDIAFAX că suma plătită lunar pentru chiria acestuia este cu 15% mai mică decât cea pentru spaţiul anterior, din cartierul Grunewald.

Misiunea Institutului Cultural Român este promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei, potrivit site-ului instituţiei. Creşterea vizibilităţii valorilor culturale româneşti în lume constituie scopul principal al activităţilor desfăşurate de ICR. Activitatea Institutului Cultural Român este înţeleasă ca o modalitate complementară de atingere a obiectivelor strategice ale României, alături de iniţiativele externe de factură politică şi economică. O direcţie prioritară de acţiune a ICR priveşte comunităţile din ţările vecine în care limba româna este vorbită ca limbă maternă.

Reţeaua institutelor culturale româneşti din străinătate cuprinde în prezent 18 filiale - Beijing, Berlin, Bruxelles, Chişinău, Istanbul, Lisabona, Londra, Madrid, New York, Paris, Praga, Roma, Stockholm, Tel Aviv, Varşovia, Veneţia, Viena şi Budapesta, care a primit, în decembrie 2007, o extensie la Seghedin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici