Actorul David Ogden Stiers, celebru pentru rolul său din M.A.S.H, a murit

David Ogden Stiers, celebtru pentru rolul maiorului Charles Emerson Winchester III în serialul M.A.S.H., a murit, sâmbătă, în locuinţa sa din Newport, Oregon. Actorul avea 75 de ani şi suferea de cu cancer la vezica urinară, informează Hollywood Reporter.

8011 afișări
Imaginea articolului Actorul David Ogden Stiers, celebru pentru rolul său din M.A.S.H, a murit

Actorul David Ogden Stiers, celebru pentru rolul său din M.A.S.H, a murit

"Dragul meu prieten şi client timp de 30 de ani a dispărut. David avea înţelepciune şi talent în atâtea domenii diferite. Mi-aş fi dorit ca oamenii să ştie ce inima frumoasă avea. Prietenii şi familia lui ştiau", a transmis Mitchell Stubbs, reprezentantul Mitchell K. Stubbs & Associates.

David Stiers a fost şi vocea mai multor personaje Disney din filmele animate "Frumoasa şi Bestia", "Pocahontas", "Cocoşatul de la Notre-Dame" sau "Atlantis: Imperiul dispărut".

Acţiunea serialului "M*A*S*H*" (1972-1983), adaptată după un film artistic cu acelaşi nume, bazat pe un roman de Richard Hooker, urmăreşte viaţa şi acţiunea unei echipe de doctori trimise în Uijeongbu, Coreea de Sud în timpul Războiului Coreean. Titlul reprezintă abrevierea de la Mobile Army Surgical Hospital (spitalul militar mobil de chirurgie). Serial de comedie la bază, producţia a avut şi accente dramatice prin cazurile prezentate şi episoadele din viaţa doctorilor în timpul războiului.

Este unul dintre serialele cu cel mai mare succes din istoria televiziunii americane, episodul de final ("Goodbye, Farewell and Amen"), din 28 februarie 1983, fiind cel mai urmărit program din istoria televiziunii la acea vreme. Potrivit New York Times, cele două ore şi jumătate au strâns atunci 125 de milioane de americani în faţa televizoarelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici