Actriţa Alina Şerban, premiată la Tallinn IFF Black Nights 2019 pentru rolul din "Gipsy Queen". VIDEO

Actriţa şi regizoarea Alina Şerban a primit premiul pentru cel mai bun rol feminin, cel din lungmetrajul "Gipsy Queen", de Hüseyin Tabak, la cea de-a 23-a ediţie a Tallinn Black Nights Film Festival din Estonia, potrivit The Hollywood Reporter.

4928 afișări
Imaginea articolului Actriţa Alina Şerban, premiată la Tallinn IFF Black Nights 2019 pentru rolul din "Gipsy Queen". VIDEO

Actriţa Alina Şerban , premiată la Tallinn IFF Black Nights 2019 pentru rolul dn "Gipsy Queen". VIDEO. Sursa: Facebook

Alina Şerban joacă în coproducţia Austria/ Germania rolul lui Ali, o femeie curajoasă, mamă singură a doi copii, care încearcă să îşi câştige existenţa din meciuri de box.

Alina Şerban este actriţă, dramaturg şi regizoare, câştigătoare a numeroase premii internaţionale. Prima din familia ei care a absolvit liceul, ea şi-a continuat studiile la UNATC Bucureşti, New York University - Tisch şi a obţinut diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra.

Actriţa şi-a făcut debutul ca protagonistă în lungmetrajul "Singură la nunta mea/ Seule a Mon Mariage". Filmul a fost selectat la Festivalul de la Cannes 2018, în programul ACID (Association pour le cinéma indépendant et să diffusion). Pentru acest rol, Alina Şerban a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul International du Film de Femmes de Salé.

Sâmbătă seară, la gala Tallinn IFF Black Nights, marele premiu i-a revenit producţiei japoneze "Kontora", de Anshul Chauhan. Filmul, despre relaţia dificilă a unui tată singur cu fiica lui adolescentă, a mai primit premiul pentru cea mai bună muzică.

Premiul pentru cel mai bun regizor a mers la Jun Robles Jana, pentru "Kalel, 15", portretul unui adolescent din Manila diagnosticat cu HIV şi forţat să se confrunte şi cu situaţia unei familii în destrămare.

Premiul pentru cel mai bun actor l-a primit Clavan Clerking, pentru rolul din thrillerul britanic "Muscle", de Gerard Johnson.

Cea de-a 23-a ediţie a Tallinn Black Nights Film Festival din Estonia a avut loc în perioada 15 noiembrie - 1 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici