Actriţa Mihaela Mitrache a încetat din viaţă

Actriţa Mihaela Mitrache s-a stins din viaţă, luni, la 52 de ani, la capătul unei lungi suferinţe, transmite Teatrul Naţional Bucureşti.

25 afișări
Imaginea articolului Actriţa Mihaela Mitrache a încetat din viaţă

Actriţa Mihaela Mitrache a încetat din viaţă

Corpul neînsufleţit al actriţei va fi înmormântat miercuri, la Cimitirul Ghencea, slujba fiind programată pentru ora 14:00.

Mihaela Mitrache şi-a început activitatea pe scena Teatrului "Alexandru Davila" din Piteşti, unde, timp de un deceniu, a întruchipat o serie de personaje cunoscute, remarcându-se în roluri ca: Magda Minu din "Ultima oră", Margareta din "Gaiţele", Miţa Baston în "D'ale carnavalului" şi, mai ales, Honey din "Cui i-e frică de Virginia Woolf", rol ce i-a adus Premiul naţional de interpretare feminină la Festivalul Teatrelor Studio, din Oradea.

Pe scena Teatrului "Ion Creangă" din Bucureşti a dat viaţă altor personaje cunoscute, precum Vidra din "Răzvan şi Vidra", Mrs. Murdstone din "David Copperfield" sau Corcoduşa din "Ţiganiada".

Din 1994, a putut fi admirată pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, unde a jucat în "Satana cel bun şi drept" de Tudor Popescu, Hangiţa în "Omul din la Mancha" de Dale Wasserman, Felicia - "Generaţia de sacrificiu" de I. Valjan, Chiralina în "Năluca" după Panait Istrati, Fanelly în "Mofturi la Union" după I.L.Caragiale, Victoria în "Crimă pentru pământ" după Dinu Săraru şi Merula în "Coada" de Paul Everac.

Pe platourile de filmare, Mihaela Mitrache s-a întâlnit cu regizori cunoscuţi, precum Lucian Pintilie, Nicolae Caranfil, Mircea Moldovan, Horea Popescu, Cristina Nichituş. Cea mai importantă realizare, care i-a adus şi o nominalizare la premiul de interpretare feminină la Festivalul de Film de la Ierusalim, din 1997, a fost rolul din coproducţia româno-israeliană "Milky way".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici