Acuarele şi desene de Adolf Hitler, scoase la licitaţie, în Germania

Mai multe acuarele şi desene realizate de Adolf Hitler în urmă cu un secol, estimate la preţuri cuprinse între 1.000 şi 45.000 de euro, vor puse în vânzare la o licitaţie care va avea loc între 18 şi 20 iunie, în Germania, a anunţat, marţi, casa Weidler, citată de fr.news.yahoo.com.

466 afișări
Imaginea articolului Acuarele şi desene de Adolf Hitler, scoase la licitaţie, în Germania

Acuarele şi desene de Adolf Hitler, scoase la licitaţie, în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În catalogul său disponibil pe internet, casa de licitaţii Weidler, al cărei sediu general se află în oraşul Nürnberg, afirmă că operele de artă realizate de fostul dictator nazist, rămas în istorie ca un pictor ratat, au fost create între 1904 şi 1922.

Opera cu cel mai mare preţ estimativ este un tablou ce reprezintă castelul lui Ludwig al II-lea al Bavariei, Neuschwanstein, o atracţie turistică majoră din sudul Germaniei. Un alt tablou, ce reprezintă un buchet de garoafe, având într-un colţ semnătura "A. Hitler", apare în catalogul casei organizatoare cu preţul estimativ de 10.000 de euro.

Acuarele cu peisaje din Viena, un tablou intitulat "Praga sub ceaţă", portretul unui copil şi un nud feminin fac parte dintre operele care vor fi scoase la licitaţie.

În noiembrie 2014, o acuarelă de Adolf Hitler a fost vândută cu 130.000 de euro la o licitaţie organizată de aceeaşi casă. Cumpărătorul a preferat să îşi păstreze anonimatul, precizează casa Weidler.

În anii de tinereţe, Adolf Hitler a încercat să se înscrie la Academie de arte frumoase din Viena, însă candidatura sa a fost respinsă din cauza lipsei de talent. Adolf Hitler a continuat însă să picteze, copiind diverse scene de pe cărţile poştale, pe care le vindea turiştilor.

În urma acelui eşec, Hitler a renunţat la artă, a intrat în politică şi a devenit liderul Partidului nazist iar, apoi, cancelar al Germaniei, în 1933. Experţii consideră mediocră creaţia artistică a lui Hitler, iar marile case de licitaţii refuză în general să pună în vânzare operele fostului dictator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici