Adolf Hitler în fotografii color rare - FOTO

Fotografii color cu Adolf Hitler, foarte rare, realizate între 1932 şi 1935, care oferă noi şi fascinante imagini ale dictatorului înainte ca acesta să stârnească un război mondial, vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare, la Londra.

13900 afișări
Imaginea articolului Adolf Hitler în fotografii color rare - FOTO

Adolf Hitler în fotografii color rare

Una dintre fotografiile din această colecţie este realizată în timpul unei vizite făcute de Hitler în Bavaria, în 1932, unde a primit onorul de la o gardă militară din cadrul Sturm Abteilung (Cămăşile Brune). Steaguri cu zvastică se pot vedea fluturând în timp ce Hitler este saluta, informează express.co.uk.

Hitler poate fi văzut primind un buchet de flori de la o tânără blondă cu codiţe împletite şi faţă zâmbitoare, iar subordonaţii lui se uită la el cu o adoraţie nervoasă.

Într-o altă fotografie, Hitler, într-un costum albastru, cu mâinile băgate în buzunare, stă alături de patru membri ai unei unităţi de vânătoare. Imaginea a avut rolul de a-l prezenta pe Hitler ca pe un om al poporului, însă costumul lui formal arată ciudat lângă costumele de vânătoare ale celor de lângă el, al căror aspect este "stricat" doar de banderola cu zvastică purtată pe mână.

Fotografiile, realizate între 1932 şi 1935, sunt incluse în trei volume de cartonaşe ilustrate din pachete de ţigări, care vor fi scoase la licitaţie de casa Dreweatts, la Londra, marţi. Alături de aceste imagini apar şi fotografii alb/negru, insolite, ale lui Hitler. Într-una din aceste imagini, Hitler apare citind într-un avion.

Fotograful oficial al lui Hitler a dezvăluit că dictatorul a strâns o adevărată avere din drepturile de autor asupra imaginii sale (pe cartonaşe din pachete de ţigări, cărţi poştale, timbre etc).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici