"Aferim! ", de Radu Jude, printre filmele de la Berlinala 2015 recomandate de IndieWire - VIDEO

Lungmetrajul "Aferim", de Radu Jude, care va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de la Berlin, se numără printre cele nouă filme pe care prestigioasa revistă americană IndieWire le recomandă la evenimentul cinematografic din capitala Germaniei, care a debutat joi seară.

579 afișări
Imaginea articolului "Aferim! ", de Radu Jude, printre filmele de la Berlinala 2015 recomandate de IndieWire - VIDEO

"Aferim! ", de Radu Jude, printre filmele de la Berlinala 2015 recomandate de IndieWire

Festivalul Internaţional de la Berlin a debutat, joi seară, cu premiera modială a filmului "Nobody Wants the Night", cu actriţa Juliette Binoche. Revista de specialitate IndieWire a realizat un top al lungmetrajelor pe care editorii publicaţiei le recomandă, printre care se află şi "Aferim!", de Radu Jude.

"Aferim!", în regia lui Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul îi aparţine lui Cătălin Cristuţiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu, costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, iar producător este Ada Solomon.

De asemenea, printre filmele recomandate de IndieWire se numără "45 Years", de Andrew Haigh, "The Club", de Pablo Larraín, "Mr. Holmes", de Bill Condon, "Knight of Cups", de Terrence Malick, "Queen of the Desert", de Werner Herzog, "Queen of Earth", de Alex Ross Perry, "Sworn Virgin", de Laura Bispuri, şi "Taxi", de Jafar Panahi.

Selecţia oficială a celei de-a 65-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin include 23 de pelicule, din care 19 vor concura pentru marile trofee. 21 dintre aceste filme sunt proiectate în premieră mondială.

Filmele incluse în selecţia oficială provin din Albania, Belgia, Bulgaria, Canada, Chile, Cehia, Finlanda, Franţa, Germania, Guatemala, Hong Kong/ China, Italia, Iran, Japonia, Kosovo, Mexic, Olanda, Norvegia, China, Polonia, România, Federaţia Rusă, Suedia, Elveţia, Spania, Marea Britanie, Ucraina, Statele Unite ale Americii şi Vietnam.

Astfel, vor concura pentru Ursul de Aur filmele: "Aferim!", de Radu Jude, "El botón de nácar/ The Pearl Button", de Patricio Guzmán, "El Club/ The Club", de Pablo Larraín, "Ten no chasuke/ Chasuke's Journey", de Sabu, "Vergine giurata/ Sworn Virgin", de Laura Bispuri, "45 Years", de Andrew Haigh, "Als wir träumten/ As We Were Dreaming", de Andreas Dresen, "Body", de Malgorzata Szumowska, "Cha và con và/ Big Father, Small Father and Other Stories", de Di Phan Dang, "Eisenstein in Guanajuato", de Peter Greenaway, "Ixcanul/ Ixcanul Volcano", de Jayro Bustamante, "Journal d'une femme de chambre/ Diary of a Chambermaid", de Benoit Jacquot, "Knight of Cups", de Terrence Malick, "Nobody Wants the Night", de Isabel Coixet, "Pod electricheskimi oblakami/ Under Electric Clouds", de Alexey German, "Queen of the Desert", de Werner Herzog, "Taxi", de Jafar Panahi, "Victoria", de Sebastian Schipper, şi "Yi bu zhi yao/ Gone with the Bullets", de Wen Jiang.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici