Alexandru Tomescu va concerta la Festivalul Tinerii şi Muzica

Alexandru Tomescu, violonistul care a intrat, vineri, în posesia viorii Stradivarius Elder Voicu 1702, va concerta, în 3 decembrie, la Teatrul Act, alături de pianistul Horia Mihail, în deschiderea Festivalului Tinerii şi Muzica, transmite teatrul.

4 afișări
Imaginea articolului Alexandru Tomescu va concerta la Festivalul Tinerii şi Muzica

Alexandru Tomescu va concerta la Festivalul Tinerii şi Muzica

Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail îşi vor începe programul cu Sonata numărul 4 în mi minor de Wolfgang Amadeus Mozart şi cu Sonata numărul 5 "A primăverii", de Ludwig van Beethoven. După pauză, cei doi vor cânta "Liebesleid" şi "Liebesfreud" de Fritz Kreisler, o meditaţie din opera "Thais" de Jules Massenet, precum şi "Zapateado" şi "Melodii lăutăreşti" de Pablo de Sarasate.

În programul Festivalului Tinerii şi Muzica este inclusă şi opera "La voix humaine" de Francis Poulenc, operă într-un act după monodrama lui Jean Cocteau, în regia lui Daniel Prallea – Blaga, cu soprana Ioana Firizan. Spectacolul este urmat de "The Telephone" de Gian Carlo Menotti, al aceluiaşi regizor.

De asemenea, Ioana Maria Mîntulescu, Raluca Stoica, Ruxandra Zamfir şi Mircea Tiberian vor cânta jazz, sâmbătă, la Teatrul Odeon.

Violonistul Alexandru Tomescu a intrat, vineri, în posesia viorii Stradivarius Elder Voicu 1702, pe care o va deţine în comodat pentru o perioadă de cinci ani. Pe 7 septembrie, violonistul Alexandru Tomescu a câştigat un concurs organizat de MCC pentru darea în folosinţă a instrumentului.

Tomescu va cânta pe o perioadă de cinci ani  pe acest instrument, vioara fiindu-i încredinţată pe baza unui contract încheiat în termen de 60 de zile lucrătoare de la data semnării procesului verbal de consemnare a rezultatului de către membrii comisiei de concurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici