Alte premiere mondiale, la Festivalul de Film de la Toronto

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (10 - 19 septembrie) au anunţat alte şapte premiere mondiale, printre care "Love and Other Impossible Pursuits", de Don Roose, şi trei premiere internaţionale, printre care "Baaria", de Giuseppe Tornatore, pentru cea de-a 34-a ediţie.

20 afișări
Imaginea articolului Alte premiere mondiale, la Festivalul de Film de la Toronto

Alte premiere mondiale, la Festivalul de Film de la Toronto (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit variety.com, filmele prezentate în premieră mondială sunt:

"I, Don Giovanni", de Carlos Saura,

"Love and Other Impossible Pursuits", de Don Roose,

"Mother and Child", de Rodrigo Garcia,

"L'Affaire Farewell", de Christian Carion,

"The Joneses", de Derrick Borte,

"Road, Movie", de Dev Benegal, şi

"The Waiting City", de Claire McCarthy.

"Phantom Pain", de Matthias Emcke, "Baaria", de Giuseppe Tornatore, şi "Wheat", de He Ping, vor fi prezentate în premieră internaţională, acestea având deja premierele naţionale.

La Toronto,  premierele nord-americane sunt:

 "Agora", de Alejandro Amenabar,

"Coco Chanel & Igor Stravinsky", de Jan Kounen,

"The Men Who Stare At Goats", de Grant Heslov,

"Les Derniers Jours du Monde", de Arnaud Larrieu şi Jean-Marie Larrieu,

"The Road", de John Hillcoat,

"A Single Man", de Tom Ford,

"The Traveller", de Ahmed Maher,

"Youth In Revolt", de Miguel Arteta,

"Capitalism: A Love Story", de Michael Moore,

"Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans", de Werner Herzog, cu Nicholas Cage în distribuţie, şi

pelicula iraniană "Women without Men", de Shirin Neshat.

Cel mai recent film al fraţilor Joel şi Ethan Coen, "A Serious Man", şi pelicula "Whip It", în regia lui Drew Barrymore, fac parte dintre premierele mondiale prezentate la cea de-a 34-a ediţie a festivalului.

Premierelor de la festival li se adaugă pelicule precum "Dorian Gray", de Oliver Parker, cu Ben Barnes şi Colin Firth în distribuţie, şi "The Private Lives of Pippa Lee", în regia lui Rebecca Miller, cu Robin Wright Penn şi Keanu Reeves în distribuţie.

Totodată, vor avea premiera mondială la Toronto, printre altele, "Harry Brown", de Daniel Barber, şi "Triage", de Danis Tanovic, care îl are în distribuţie pe Colin Farrell.

La Festivalul de la Toronto vor mai fi proiectate lungmetrajele "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, şi "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici