"Amintiri din Epoca de Aur", la Festivalul Internaţional de Film de la Morelia

Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu, va rula în premieră în Mexic la Festivalul Internaţional de la Morelia, ce se desfăşoară între 3 şi 11 octombrie, informează hollywoodreporter.com.

176 afișări
Imaginea articolului "Amintiri din Epoca de Aur", la Festivalul Internaţional de Film de la Morelia

"Amintiri din Epoca de Aur", la Festivalul Internaţional de Film de la Morelia (Imagine: Mediafax Foto/Octav Ganea)

De altfel, România va fi invitatul de onoare al festivalului din Mexic, organizatorii adăugând că s-ar putea ca regizorul şi producătorul Cristian Mungiu să fie prezent la eveniment.

Mungiu a făcut parte din juriul secţiunii de lungmetraj a Festivalului de Film de la Morelia, anul trecut.

Secţiunea dedicată României cuprinde 20 de filme, titlurile acestora nefiind încă făcute publice de organizatori.

Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur" este compus din şase scurtmetraje, regizate de Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Răzvan Mărculescu, Hanno Hoefer şi Constantin Popescu.

Prima parte a filmului, intitulată "Tovarăşi, frumoasă e viaţa!", care cuprinde patru scurtmetraje, intră în cinematografele româneşti vineri.

Premiera celei de-a doua părţi, "Dragoste în timpul liber", ce va include două scurtmetraje, va avea premiera românească pe 23 octombrie.

"Amintiri din Epoca de Aur" a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, după care a deschis numeroase evenimente de gen, precum Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo.

Filmul va fi prezentat şi în festivalurile de la Goa şi Pusan, printre altele. Prima parte a "Amintirilor" deschide, vineri, şi prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (25 septembrie - 3 octombrie).

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Morelia va fi deschisă de lungmetrajul "Inglourious Bastards", de Quentin Tarantino.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici