"Amintiri din Epoca de Aur", prezentat la Norwegian Film Festival

Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", produs şi scris de Cristian Mungiu, va fi prezentat la Norwegian Film Festival, care va avea loc la Haugesund, în perioada 20 - 27 august, informează variety.com.

103 afișări
Imaginea articolului "Amintiri din Epoca de Aur", prezentat la Norwegian Film Festival

"Amintiri din Epoca de Aur", prezentat la Norwegian Film Festival

"Amintiri din Epoca de Aur" a fost produs şi scris de Cristian Mungiu şi regizat de acesta, alături de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu.

Filmul a fost prezentat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2009, fiind foarte bine primit de critică.

Celebra publicaţie Variety a spus că "tinereţea şi talentul celor cinci regizori ar trebui să spulbere teama că cinematografia din România, care a cunoscut o adevărată explozie, ar fi incapabilă să abordeze o gamă largă de stiluri".

Totodată, lungmetrajul, care a fost vândut deja în 25 de ţări, a fost prezentat în premieră în România la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (29 mai - 7 iunie).

Printre peliculele din cadrul Norwegian Film Festival se numără:

"Whatever Works", de Woody Allen,

"Taking Woodstock", de Ang Lee,

"Away We Go", de Sam Mendes,

"Julie and Julia", de Nora Ephron,

"Up", de Pete Docter şi Bob Peterson,

"The Imaginarium of Doctor Parnassus", de Terry Gilliam,

"The Young Victoria", de Jean-Marc Vallee,

"Looking for Eric", de Ken Loach,

"Bronson", de Nicolas Winding Refn,

"Fish Tank", de Andrea Arnold,

"The White Ribbon", de Michael Haneke,

"The Prophet/ Profetul", de Jacques Audiard,

"Broken Embraces", de Pedro Almodovar, şi

"Coco Before Chanel. Coco Chanel", Anne Fontaine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici