Amy Pascal a demisionat din funcţia de copreşedinte al Sony Pictures

Amy Pascal a demisionat din funcţia de copreşedinte al studiourilor de film Sony Pictures, în urma scandalului în care a fost implicată după ce o serie de e-mailuri personale au fost publicate de hackerii care au atacat serverele companiei în luna noiembrie, transmite bbc.com.

90 afișări
Imaginea articolului Amy Pascal a demisionat din funcţia de copreşedinte al Sony Pictures

Amy Pascal a demisionat din funcţia de copreşedinte al Sony Pictures (Imagine: Mediafax Foto)

Amy Pascal va fonda o companie de producţie care va fi lansată în luna mai a acestui an.

Pascal şi-a cerut scuze deja de mai multe ori pentru unele dezvăluiri ce au ieşit la lumină în urma publicării ilegale a mesajelor sale personale.

Luna trecută, studiourile de film au condamnat atacurile cibernetice "violente", care au dus la suspendarea lansării filmului "The Interview".

"Mi-am petrecut aproape toată viaţa profesională la Sony Pictures şi sunt plină de energie legat de debutul acestui nou capitol cu sediul în compania pe care o numesc acasă", a spus Amy Pascal într-o declaraţie de presă.

Pascal a adăugat că trecerea sa către o funcţie legată de producţie a fost discutată "de ceva vreme".

Ca parte a înţelegerii, Sony Pictures va finanţa compania de producţie a lui Amy Pascal pentru cel puţin următorii patru ani şi îşi va reţine drepturile ce-i revin în urma distribuţiei.

Sony nu a numit deocamdată un succesor al lui Pascal, Michael Lynton fiind în prezent singurul şef al unuia dintre cele mai mari studiouri de producţie cinematografică de la Hollywood.

Amy Pascal a fost unul dintre marile nume din conducerea Sony ale cărui mesaje electronice personale au fost publicate pe internet în urma atacului cibernetic asupra sismului informatic al companiei.

Într-o serie de mesaje adresate producătorului Scott Rudin, Pascal făcea comentarii peiorative privind preferinţele cinematografice ale preşedintelui american Barack Obama.

Pascal şi Rudin şi-au cerut amândoi scuze privind comentariile negative. "Conţinutul e-mailurilor mele către Scott a fost nepotrivit şi lipsit de bun-simţ, dar nu reflectă cu acurateţe cine sunt eu cu adevărat. Deşi este vorba despre corespondenţă privată care a fost furată, îmi asum deplina responsabilitate pentru ce am scris şi îmi cer scuze tuturor celor care au fost ofensaţi", a declarat la un moment dat Amy Pascal.

Pe 24 noiembrie 2014, Sony a anunţat că a fost ţinta unui atac informatic din partea unui grup care se autointitulează Guardians of Peace (GOP).

Autorităţile au arătat că GOP avea legături cu Coreea de Nord, ţară care ar fi orchestart atacurile ca un răspuns la decizia Sony de a produce filmul "The Interview", în care liderul nord-coreean Kim Jong-Un este ţinta unui asasinat plănuit de CIA cu ajutorul a doi jurnalişti.

GOP a obţinut acces la reţeaua informatică a Sony Pictures şi a sustras cantităţi mari de informaţii interne, inclusiv e-mailuri şi copii ale unor filme nelansate la acea dată, precum musicalul "Annie".

Deşi Sony a retras "The Interview" înainte de lansarea programată pentru 25 decembrie, în cele din urmă a lansat filmul online şi a permis să fie difuzat şi în câteva cinematografe.

În primele trei zile de difuzare online, comedia "The Interview" a obţinut circa 15 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici