Anamaria Marinca şi Marian Crişan, membri ai juriilor la Festivalul de la Sarajevo

Actriţa Anamaria Marinca şi regizorul Marian Crişan fac parte din juriile competiţiilor de lungmetraj, respectiv scurtmetraj, ale Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, ce are loc între 12 şi 20 august, informează site-ul evenimentului.

32 afișări
Imaginea articolului Anamaria Marinca şi Marian Crişan, membri ai juriilor la Festivalul de la Sarajevo

Anamaria Marinca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizorul Corneliu Porumboiu a fost desemnat preşedinte al unui juriu special al secţiunii Scurtmetraj, ce va acorda un premiu special, care implică o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.

Alături de Porumboiu, din acest juriu vor mai face parte Dylan Leiner, vicepreşedinte Sony Pictures Classics (divizia de producţie şi achiziţii), şi Eva Vezer, director al Hungarian Film Union.

Actriţa Anamaria Marinca, cunoscută în special pentru rolul Otiliei din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, distins cu Palme d'Or în 2007, va face parte din juriul secţiunii Lungmetraj, alături de regizorul maghiar Benedek Fliegauf, directorul departamentului Film al Festivalului de la Cannes, Wieland Speck, director al programului Panorama al Festivalului de la Berlin, şi actriţa Mirjana Karanovic din Serbia (preşedintele juriului).

Regizorul Marian Crişan face parte din juriul competiţiei de scurtmetraje a festivalului, alături de Hannah McGill, director artistic al Festivalului Internaţional de Film de la Edinburgh, şi Igor Stankovic, director şi fondator al companiei de distribuţie MCF MegaCom.

"Felicia înainte de toate", debutul în lungmetraj al lui Răzvan Rădulescu, va avea premiera mondială la Sarajevo, în competiţia de lungmetraj a festivalului de la Sarajevo. 

România este reprezentată în competiţia de scurtmetraj de "O familie", de Emanuel Pârvu. 

Filmul "Constantin şi Elena", de Andrei Dăscălescu, distins cu premiul pentru debut la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), participă în competiţia de documentare a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo.

Corneliu Porumboiu mai este, de asemenea, prezent la Sarajevo cu pelicula "Poliţist, adjectiv", inclusă în secţiunea In Focus, alături de "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude.

Proiectele "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean şi proiectul de lungmetraj al lui Marian Crişan "Morgen" participă la piaţa de coproducţii CineLink, care va avea loc în cadrul festivalului.

În plus, România este reprezentată de Iulia Rugină în proiectul "Sarajevo, City of Film", care reuneşte mai mulţi artişti din centrul şi estul Europei, ce lucrează la o peliculă turnată în capitala Bosniei. Rugină a regizat filmul "Museum of Broken Relationships", al cărui scenariu îl semnează. Filmul, turnat între 4 şi 6 mai la Sarajevo, va fi prezentat la festival, în august.

Zece tineri artişti români participă la Sarajevo Talent Campus, care oferă workshop-uri pe teme legate de industria filmului. 

Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", produs şi scris de Cristian Mungiu, va deschide cea de-a 15-a ediţie a Festivalului.

Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo este cel mai important eveniment de gen din Europa de Est, având, de-a lungul timpului, oaspeţi precum Kevin Spacey, John Malkovich, Gerard Depardieu şi solistul trupei U2, Bono.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici