ANCOM a admis trei firme la licitaţia pentru televiziunea digitală terestră

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a admis la licitaţia pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală terestră trei firme, Grup Est Security, Info Total Press şi TV Sat 2002, oferta Nova Media fiind respinsă.

212 afișări
Imaginea articolului ANCOM a admis trei firme la licitaţia pentru televiziunea digitală terestră

ANCOM a admis trei firme la licitaţia pentru televiziunea digitală terestră (Imagine: Shutterstock)

Nova Media a fost descalificată întrucât nu a îndeplinit condiţiile impuse prin caietul de sarcini, se arată într-un comunicat al ANCOM.

Pana 13 mai comisia de licitaţie va anunţa câştigătorii în urma ofertelor iniţiale depuse şi dacă este necesar să fie organizate runde de licitaţie.

In cadrul licitaţiei sunt disponibile două multiplexuri naţionale, 31 de multiplexuri regionale şi 19 multiplexuri locale de televiziune digitală terestră.

Taxa minimăde licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitaţiei pentru fiecare din cele două multiplexuri naţionale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale şi locale aceasta variază între 1.000 euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ şi 10.000 euro pentru un multiplex alocat la nivelul unui judeţ din categoria E, conform clasificării din caietul de sarcini. Taxele de licenţă au fost stabilite de Guvern în februarie 2014.

Prin intermediul fiecarui multiplex naţional se vor putea furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii ţări, în timp ce multiplexurile regionale şi locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare care poate fi echivalentă cu un judeţ, respectiv o localitate. Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de zece ani.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici