ANCOM: Numărul abonaţilor TV a crescut cu 5,7% anul trecut, la 6,4 milioane

Numărul abonaţilor la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale a crescut cu 5,7% anul trecut, la 6,4 milioane, cifra reprezentând peste 85% dintre gospodăriile din România, a anunţat autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM).

292 afișări
Imaginea articolului ANCOM: Numărul abonaţilor TV a crescut cu 5,7% anul trecut, la 6,4 milioane

ANCOM: Numărul abonaţilor TV a crescut cu 5,7% anul trecut, la 6,4 milioane (Imagine: Shutterstock)

Din totalul utilizatorilor, 4,1 milioane erau abonaţi la servicii furnizate prin intermediul reţelelor de cablu (+8,7% faţă de anul 2012), 2,2 milioane la reţele satelit de tip DTH (-0,2% faţă de anul 2012), iar 56.000 de abonaţi recepţionau aceste programe prin tehnologie IP (+49% faţă de anul 2012).

Rata de penetrare la nivel de gospodării a serviciilor de retransmisie a crescut cu 4 puncte procentuale, la 85,1%, iar rata de penetrare a serviciilor de retransmisie prin reţele de cablu este de 55,1%.

La sfârşitul anului trecut, 62% din totalul abonaţilor erau din mediul urban, cei mai mulţi dintre ei, 81%, fiind abonaţi la cablu.

În mediul rural, proporţia majoritară revine reţelelor satelit de tip DTH, 61% dintre utilizatori fiind abonaţi la acest tip de suport de retransmisie.

Numărul de abonaţi la servicii de retransmisie prin reţele de cablu a crescut cu 8,7%, la 4,1 milioane, dintre care 1,5 milioane de abonaţi la servicii în format digital (+25% creştere faţă de anul 2012).

"Serviciile de retransmisie a programelor în format digital îşi continuă creşterea şi în anul 2013, ponderea abonaţilor la aceste servicii în totalul numărului de abonaţi fiind, de asemenea, în creştere. Astfel, din totalul de 6,4 milioane de abonaţi la servicii de retransmisie, peste 3,7 milioane erau abonaţi la servicii în format digital, în creştere cu 7,4% faţă de anul 2012", se arată într-un comunicat al ANCOM remis MEDIAFAX.

Din numărul de abonaţi la servicii în format digital, cea mai mare pondere, de 59%, o deţin în continuare abonaţii prin intermediul reţelelor satelit (DTH).

La finele anului 2013, numărul total de abonaţi de pachete de servicii de comunicaţii (servicii de telefonie şi/sau internet şi/sau retransmisie, comercializate împreună, la un singur tarif, de obicei mai mic decât suma tarifelor serviciilor achiziţionate în mod separat/individual) era de 2,9 milioane.

Totodată, numărul total de abonaţi de servicii multiple de comunicaţii (abonaţi la două sau mai multe servicii de telefonie, internet şi televiziune de la acelaşi furnizor, indiferent dacă serviciile respective au fost achiziţionate împreună, la pachet sau separat) era de 8,7 milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici