Andreea Boşneag, "Cea mai fericită fată din lume", premiată la goEast

Tânăra Andreea Boşneag a primit un premiu special din partea juriului festivalului goEast de la Wiesbaden (22 - 28 aprilie), pentru rolul principal din filmul "Cea mai fericită fată din lume", lungmetrajul de debut al lui Radu Jude, informează site-ul evenimentului.

206 afișări
Imaginea articolului Andreea Boşneag, "Cea mai fericită fată din lume", premiată la goEast

Andreea Boşneag, "Cea mai fericită fată din lume", premiată la goEast

Andreea Boşneag a împărţit premiul special cu regizorul bulgar Javor Gardev, recompensat pentru filmul "Zift". Andreea Boşneag nu este actriţă profesionistă fiind, în prezent, elevă la un liceu. Aceasta a fost aleasă de regizorul Radu Jude în urma unui casting la care au participat peste 1.000 de tinere.

Marele câştigător al serii a fost regizorul georgian George Ovashvili, care a obţinut atât marele premiu, cât şi trofeul FIPRESCI pentru filmul său de debut "The Other Bank/ Gagma Napiri".

Boris Chlebnikov a primit premiul pentru cel mai bun regizor, pentru pelicula "Help Gone Mad".

Din partea României, alături de filmul lui Radu Jude, la festivalul din Wiesbaden au mai fost selecţionate peliculele:

"Apocalipsa după şoferi" de Alexandru Solomon (în competiţia de documentare),

"Cealaltă Irina" de Andrei Gruzsniczki (în secţiunea Highlights),

"Ioane, cum e la construcţii", o producţie din 1983 în regia Sabinei Pop (în secţiunea Symposium), şi

"Renovare" de Paul Negoescu, un scurtmetraj prezentat într-o proiecţie specială, dedicată proiectelor susţinute de fundaţia Robert Bosch.

"Cea mai fericită fată din lume" va fi proiectat la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes (13 - 24 mai), într-un program paralel al Agence du Cinéma Indépendant pour sa Diffusion (ACID).

Până în prezent, filmul regizat de Radu Jude a câştigat Premiul CICAE (Confédération Internationale des Cinemas d'Art et d'Essai) la Festivalul de Film de la Berlin şi Premiul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Sofia.

Pelicula va avea premiera în România la CinemaPro din Bucureşti, pe 8 mai, la Festivalul Filmului European, urmând să intre pe ecranele din toată ţara din 15 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici