Andrei Şerban vorbeşte despre forţa muzicii în viaţă, operă şi teatru, pe 23 decembrie, în Bucureşti

Regizorul Andrei Şerban vorbeşte despre forţa muzicii în viaţă, operă şi teatru în cadrul unei întâlniri cu publicul, care va avea loc pe 23 decembrie, de la ora 18.30, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Bucureşti.

176 afișări
Imaginea articolului Andrei Şerban vorbeşte despre forţa muzicii în viaţă, operă şi teatru, pe 23 decembrie, în Bucureşti

Andrei Şerban vorbeşte despre forţa muzicii în viaţă, operă şi teatru, pe 23 decembrie, în Bucureşti (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Discuţia porneşte de la albumul bilingv "Regia de operă, gânduri şi imagini / Opera directing, thoughts and images", cu texte de Andrei Şerban şi fotografii de Mihaela Marin, publicat la editura Nemira, în colecţia "Yorick".

Fotografa Mihaela Marin va fi, de asemenea, prezentă la eveniment pentru lansarea volumului şi pentru o sesiune de autografe.

"Pentru noi toţi, să trăim doar cu grija zilei de mâine nu e destul. Avem nevoie de transcendenţă, de speranţă, de iluzia de libertate. Muzica şi teatrul ne permit să călătorim spre alte lumi, să ne ridicăm deasupra imediatului, să evadăm din trivialitatea zilnică, o senzaţie mai intensă a frumosului şi o apreciere a miracolului de a exista acum şi aici. Muzica are capacitatea să ne relaxeze tensiunile şi inhibiţiile şi ne ajută să comunicăm unii cu alţii. Cât timp dragostea, moartea, bucuria şi suferinţa fac parte din experienţa vieţii, cât timp oamenii vor să asculte şi să vadă drame adevărate povestite prin intermediul muzicii, opera are un viitor. Simt nevoia să fiu optimist", a spus Andrei Şerban.

Accesul la dezbatere se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021.311.40.01 şi pe adresa de e-mail cismigiu@humanitas.ro, în limita locurilor disponibile, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici