Angela Gheorghiu şi Andrea Bocelli au susţinut un concert la Colosseumul din Roma - VIDEO

Soprana română Angela Gheorghiu şi tenorul italian Andrea Bocelli au concertat, luni seară, la Colosseumul din Roma, într-un eveniment organizat în beneficiul victimelor cutremurului care a avut loc pe 6 aprilie în Italia, informează Reuters.

349 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu şi Andrea Bocelli au susţinut un concert la Colosseumul din Roma - VIDEO

Angela Gheorghiu şi Andrea Bocelli au susţinut un concert la Colosseumul din Roma (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile de la Roma îşi dau rar acordul ca un concert să fie organizat în interiorul Colosseumului, însă seara de luni a fost o excepţie.

Tenorul italian Andrea Bocelli a interpretat 12 arii şi cântece napolitane, în faţa unui public de elită, care a plătit 1.000 de euro pentru un bilet, fondurile fiind dedicate refacerii Conservatorului din L'Aquila, care a fost grav afectat de cutremurul din aprilie, căruia i-au căzut victime aproximativ 300 de persoane.

Tenorul orb şi soprana română Angela Gheorghiu au cântat împreună "Ave Maria" de Schubert, "O mio babbino caro" de Puccini, dar şi cântece napolitane clasice, precum "O surdato 'nnamumurato" şi "Santa Lucia Luntana".

Concertul de 90 de minute a fost difuzat live de televiziunea RAI şi s-a încheiat cu aria "Nessun Dorma", din opera "Turandot" de Puccini. Cântăreţii au fost acompaniaţi de Abruzzese Symphonic Orchestra.

Printre cei care au asistat la spectacol s-a numărat şi actriţa italiană Gina Lollobrigida.

Din cauza stării fragile a arenei vechi de 2.000 de ani şi a locului limitat dedicat scenei, foarte puţine concerte au avut loc în acest amfiteatru antic. Printre acestea se numără două show-uri susţinute de Ray Charles, respectiv Paul McCartney.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici