Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna, ovaţionaţi îndelung la Opera din Marsilia

Soprana Angela Gheorghiu şi soţul său, tenorul francez Roberto Alagna, au fost ovaţionaţi îndelung de spectatorii prezenţi la premiera operei de debut a lui Vladimir Cosma, "Marius et Fanny", care a avut loc pe scena Operei din Marsilia, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna, ovaţionaţi îndelung la Opera din Marsilia

Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna, ovaţionaţi îndelung la Opera din Marsilia

Compozitorul francez de origine română, mai cunoscut pentru coloanele sonore ale unor filme de succes precum "Dulapul" şi "Distratul", este la prima tentativă de a face artă lirică. Opera sa în două acte, "Marius et Fanny", se bazează pe comediile "Marius" şi "Fanny", scrise de Marcel Pagnol.

Cosma, un apreciat compozitor de muzică de film, spune că prima sa întâlnire muzicală cu scrierile lui Pagnol s-a întâmplat datorită cinematografiei, cu ocazia filmului "La Gloire de mon père", în regia lui Yves Robert. Au urmat "Le Château de ma mère", tot pentru marele ecran, şi "La Femme du Boulanger" şi "La Trilogie Marseillaise", pentru televiziune.

Roberto Alagna a atras atenţia lumii întregi iarna trecută, când a părăsit scena teatrului Scala din Milano în plină reprezentaţie a operei "Aida", furios pentru că a fost fluierat de câţiva spectatori.

De cealaltă parte, Angela Gheorghiu este deja un "super star" al operei internaţionale. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici