"Aniela" şi "State de România" au fost scoase la vânzare la Cannes

Primul serial de epocă produs în România, "Aniela", serialele "State de România" şi "Regina", dar şi filmele "Fire and Ice" şi "Ho Ho Ho" se numără printre producţiile pe care MediaPro Distribution le-a scos la vânzare la târgul de televiziune MIPTV, care a debutat luni la Cannes.

465 afișări
Imaginea articolului "Aniela" şi "State de România" au fost scoase la vânzare la Cannes

"Aniela" şi "State de România" au fost scoase la vânzare la Cannes

Compania din România MediaPro Distribution se numără printre cele 1.500 de companii care şi-au achiziţionat standuri, pentru a vinde la nivel internaţional programe de televiziune, la MIPTV, cel mai important târg european de vânzare şi achiziţionare de produse de televiziune, care se desfăşoară în perioada 12 - 16 aprilie. Din România, doar MediaPro Distribution şi TVR au închiriat standuri pentru a prezenta propriile oferte de programe în cadrul MIPTV.

MediaPro Distribution vinde la Cannes producţii locale ale MediaPro Entertainment, o companie a grupului Central European Media Enteprises (CME), care deţine în România posturile de televiziune Pro TV, Pro TV Internaţional, Acasă, Pro Cinema, Sport.ro, MTV, radiourile ProFM şi Info Pro, precum şi o platformă de radiouri online.

Dintre producţiile din România, au fost scoase la vânzare la Cannes "Aniela", primul serial de epocă românesc, dar şi "State de România", "Inimă de ţigan", "Regina" şi "Îngeraşii".

Filmările la primul serial de epocă românesc, "Aniela", care spune o poveste de dragoste interzisă, de la 1900, dintre o tânără fără avere, Aniela Elefterios, şi un ofiţer de carieră, Radu Vulturesco, au luat sfârşit la începutul lunii aprilie. Serialul, regizat de Iura Luncaşu, Alex Fotea, Bogdan Dumitrescu, Mihai Brătilă, o are ca scenaristă pe Simona Macovei. "Aniela" îi are pe Adela Popescu, Mihai Petre, Sabina Posea şi Bogdan Albulescu în rolurile principale. Distribuţia impresionantă este compusă din 70 de mari actori ai scenei şi cinematografiei româneşti, care s-au întâlnit pentru această premieră absolută în televiziune. Printre ei s-a numărat şi regretatul Gheorghe Dinică, alături de care au jucat în "Aniela" şi Maia Morgenstern, Marin Moraru, Dan Condurache, Florina Cercel, Stela Popescu, Dana Dembinski, Marian Râlea etc.

Serialul "State de România", care a debutat în septembrie 2009, la Pro TV, continuă acţiunea lungmetrajului "State de România - Student la Sorbona". Din distribuţia serialului, care a adus Pro TV mereu în poziţia de lider de audienţă, fac parte, printre alţii, Gheorghe Visu, Carmen Tănase, Doiniţa Oancea, Octavian Strunilă, Kamara, Alexandra Ignat, Mădălina Constantin şi Paul Chiribuţă. Scenariul serialului este scris de Simona Ungureanu, cea care a lucrat şi la producţiile "Inimă de ţigan" şi "Regina".

În plus, oferta MediaPro Distribution cuprinde filmele realizate în România "Fire and Ice" şi "Ho Ho Ho".

"Fire and Ice" este primul lungmetraj străin produs de o companie românească, MediaPro Pictures, pentru piaţa americană. "Fire and Ice" a fost filmat la studiourile de la Bufltea şi a fost regizat de cineastul francez Pitof. Filmul este o poveste clasică despre un regat, condus de regina Remini (Oana Pellea) şi de regele Augustin, interpretat de Arnold Vosloo. Regatul este atacat de doi dragoni, unul de gheaţă şi altul de foc. Cuplul regal are o fiică, Luisa (Amy Acker), care, împreună cu Gabriel, interpretat de Tom Wisdom ("300"), trebuie să salveze regatul. "Fire and Ice" a fost difuzat deja pe piaţa de televiziune din Statele Unite ale Americii, pe SCI FI Channel, dar şi în România, pe Pro TV.

"Ho Ho Ho", prima comedie românească dedicată Crăciunului, produsă de MediaPro Pictures şi regizată de Jesus del Cerro, cu Ştefan Bănică în rolul lui Moş Crăciun, a avut premiera în România în noiembrie 2009, fiind ulterior difuzată pe posturile de televiziune Pro TV şi Pro Tv Internaţional. Filmările pentru comedia "Ho Ho Ho" au durat patru săptămâni, fiind conduse de Alma Sârbu şi Patricia Poienaru, în calitate de producători. Filmul "Ho Ho Ho", al cărui scenariu este scris de Bogdan Mirică, surprinde povestea lui Horaţiu (Bogdan Iancu), un băieţel de opt ani care încă mai crede în Moş Crăciun şi care primeşte drept cadou de sărbători o zi la mall. Ceea ce ar fi trebuit să fie o zi normală de Crăciun se transformă, însă, într-o adevărată aventură în momentul în care copilul se pierde de mama sa. El îl întâlneşte pe Ion (Ştefan Bănică), un pungaş deghizat în Moş Crăciun, aflat în mijlocul unei operaţiuni ilegale.

Cea de-a 47-a ediţie a târgului de televiziune MIPTV se desfăşoară la Palais des Festivals din Cannes, în perioada 12 - 16 aprilie. Un număr de 21 de companii care operează în audiovizualul din România, printre care Pro TV, MediaPro Distribution, Antena 1, Kanal D, Naţional TV, Prima TV, Realitatea Media şi TVR, participă la MIPTV, care este cel mai important târg european de vânzare şi achiziţionare de produse de televiziune.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Cannes, Mădălina Cerban, madalina.cerban@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici