Ansamblul Europa Galante deschide Festivalul Enescu, la Sibiu

Festivalul Internaţional "George Enescu" va debuta la Sibiu, pe 9 septembrie, prin concertul pe care ansamblul italian Europa Galante, condus de Fabio Biondi, îl va susţine la Sala Thalia.

3 afișări
Imaginea articolului Ansamblul Europa Galante deschide Festivalul Enescu, la Sibiu

Ansamblul Europa Galante deschide Festivalul Enescu, la Sibiu

Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" va fi deschisă oficial sâmbătă seara cu un spectacol ce va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti, urmând ca, pe parcursul a trei săptămâni, muzica să răsune în Capitală, dar şi în alte oraş din ţară, precum Sibiu, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov şi Sinaia.

La Sibiu, Festivalul va debuta prin recitalul Ansamblului "Europa Galante", care va interpreta muzica barocă şi clasică la instrumente originale.

Sub conducerea lui Fabio Biondi, ansamblul va prezenta la Sibiu creaţii de Geminiani, Vivaldi, Sammartini şi Corelli.

Festivalului "George Enescu" se va închide pe 23 septembrie. La ediţia din această toamnă, la Bucureşti vor ajunge solişti de renume, dirijori prestigioşi, dar şi mari orchestre ale lumii, precum London Symphony Orchestra, ce va fi dirijată de Horia Andreescu, Orchestra Naţională Rusă, care va evolua sub bagheta lui Cristian Mandeal, Orchestre de Paris, Filarmonica din Oslo, cea din Rotterdam, Dresdner, Munchen, şi, desigur, Filarmonica "George Enescu", precum şi Orchestra Naţională Radio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici