"Antichrist" şi "Choke", proiectate la TIFF Bucureşti

Controversata peliculă "Antichrist", de Lars Von Trier, şi lungmetrajul "Choke", de Clark Gregg, cu Sam Rockwell şi Anjelica Huston, se numără printre filmele care vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Bucureşti (10 - 18 iunie), informează organizatorii.

35 afișări
Imaginea articolului "Antichrist" şi "Choke", proiectate la TIFF Bucureşti

"Antichrist" şi "Choke", proiectate la TIFF Bucureşti (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Proiecţiile filmelor vor avea loc la Muzeul Ţăranului Român şi la Cinema "Elvira Popescu".

"Antichrist", cel mai nou film al lui Lars Von Trier, a fost primit cu huiduieli la premiera de la Festivalul de la Cannes, fiind, de altfel, recompensat pe Croazetă cu un "anti-premiu" oferit de Juriul ecumenic condus de regizorul Radu Mihăileanu.

În schimb, actriţa Charlotte Gainsbourg a primit pentru rolul său din acest film - o femeie căreia îi moare copilul - premiul pentru interpretare feminină la acelaşi prestigios festival.

De cealaltă parte, "Sufocare/ Choke" este o comedie despre dependenţă şi boli terminale, având la bază romanul omonim al lui Chuck Palahniuk.

În programul TIFF Bucureşti se mai regăsesc:

documentarul ceh "Rene", de Helena Trestikova,

producţia norvegiană "Nord/ North", de Rune Denstad Langlo, care a împărţit Trofeul Transilvania cu pelicula "Poliţist, adjectiv", a lui Corneliu Porumboiu,

"My Marlon and Brando", de Huseyin Karabey,

comedia bulgară "Zift", "Machan", de Uberto Pasolini, care spune povestea unei echipe de handbal inedite,

coproducţia Italia/ Franţa/ România "PA-RA-DA", de Marco Pontecorvo, care documentează viaţa copiilor străzii din România,

"Contesa", de Julie Delpy, cu Anamaria Marinca în distribuţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici