"Anul Regelui" - cele mai importante momente din viaţa Regelui Mihai, reunite într-un volum

Cele mai importante momente din viaţa Regelui Mihai au fost reunite în volumul "Anul Regelui", lansat vineri de Principesa Margareta şi Principele Radu, autor al cărţii, care a precizat că Majestatea Sa este "cel mai longeviv rege din lume", dar şi un om "al zilelor noastre".

1053 afișări
Imaginea articolului "Anul Regelui" - cele mai importante momente din viaţa Regelui Mihai, reunite într-un volum

Regelui Mihai (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Cartea "Anul Regelui", lansată la Muzeul Naţional de Istorie a României, este scrisă de Principele Radu şi a apărut la Curtea Veche Publishing, fiind dedicată Regelui Mihai, care împlineşte, pe 25 octombrie, 90 de ani.

La evenimentul de lansare au participat Principele Radu, Principesa Margareta şi Principele Nicolae, alături de circa 200 de admiratori ai Regelui Mihai, printre care s-a numărat şi Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Principele Radu a declarat că, dacă Regele Mihai nu ar fi fost un om al "zilelor noastre", nu ar fi avut ce să scrie în cartea dedicată acestuia. Totodată, Principele Radu l-a numit pe Regele Mihai "cel mai longeviv rege din lume", subliniind că acesta a supravieţuit 84 de ani încoronării sale.

În plus, Principele Radu a adăugat că el şi Principesa Margareta şi-au dorit şi au făcut toate eforturile pentru ca jubileul dedicat celei de-a 90-a aniversări a Regelui Mihai "să cuprindă cât mai multe elemente vii".

"Rostul unei instituţii precum cea a Casei Regale este acela de a fi vie, nu de a fi parte dintr-un muzeu", a spus el.

Volumul "Anul Regelui" este o prezentare amplă şi fascinantă a vieţii familiei regale, aşa cum se desfăşoară ea pe parcursul unui an întreg, în fiecare anotimp, cu ocazia fiecărei sărbători sau vizite oficiale, dar şi în momentele de zi cu zi. Astfel, cartea dedicată regelui este împărţită după cele patru anotimpuri, Principele Radu subliniind că a dorit să marcheze astfel momentele importante din viaţa regelui.

Cel de-al 90-lea an din viaţa Regelui Mihai este "cel mai frumos şi reprezentativ", a mai apreciat Principele Radu, în cadrul evenimentului de lansare a volumului "Anul Regelui". El a mai amintit că joi Regele Mihai a inaugurat garajul regal de la Săvârşin, numind acest loc "propriul muzeu al răbdării" regelui.

După lansarea cărţii, Principele Radu, Principesa Margareta şi Principele Nicolae au acordat autografe.

Cartea "Anul Regelui" prezintă în detaliu viaţa de la Palatul Elisabeta şi de la Palatul Săvârşin, activităţile de zi cu zi ale membrilor Familiei Regale, petrecerea sărbătorilor, personalul din jurul Majestăţii Sale, protocolul de la Casa Regală - toate însoţite de fotografii în exclusivitate.

Cartea încearcă să răspundă curiozităţii oricui doreşte să afle mai multe despre Familia Regală a României. Astfel, sunt descrise în amănunt diferitele evenimente la care iau parte membri ai familiei regale a României, de la vizite externe, oficiale sau nu, până la întâlniri economice sau de lucru, de la jubilee, aniversări şi ceremonii la momente intime, petrecute între prieteni şi rude. În finalul cărţii există, de asemenea, alte câteva secţiuni de interes pentru publicul larg, precum un arbore genealogic, o listă a persoanelor care au primit decoraţii regale şi o prezentare amănunţită a etichetei ce se cuvine a fi respectată în prezenţa membrilor Familiei Regale a României.

Volumul "Anul Regelui", publicat în 70.000 de exemplare, a fost disponibil la eveniment la preţul de 20 de lei şi poate fi cumpărat şi din librării. Totodată, cartea va fi distribuită împreună cu Jurnalul Naţional.

Cartea "Anul Regelui" face parte dintr-un proiect mai mare dedicat Regelui Mihai de Principesa Margareta şi Principele Radu, în cadrul căruia au fost lansate anul acesta şi volumul "Lumea Regelui", la editura Polirom, dar şi CD-ul "Muzica Regelui", la Curtea Veche Publishing.

Totodată, Irene Arsene, directorul Curtea Veche Publishing, a anunţat în cadrul evenimentului de vineri că editura îşi propune ca până la Crăciun să lanseze şi un volum care să cuprindă poveştile Reginei Maria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici